Următorul produs inovator al Apple ar putea fi ceasul inteligent care se încarcă wireless sau prin panouri solare

Următorul produs inovator al Apple ar putea fi ceasul inteligent care se încarcă wireless sau prin panouri solare

Apple ar urma să intre pe piaţa dispozitivelor purtabile. FOTO Reuters

Apple mai are de lansat un gadget pe care lumea îl aşteaptă de câţiva ani. E vorba de iWatch, un ceas inteligent în stilul Galaxy Gear. Apar noi informaţii despre acesta, iar pe lista de dotări se trece încărcarea prin panouri solare sau wireless, prin inducţie magnetică.

The New York Times“ a publicat un articol în weekend în care vorbeşte despre dezvoltarea bateriilor viitorului. În atenţie este Apple despre care publicaţia notează că ar lucra la baterii care se încarcă prin panouri solare ori wireless, iar proiectul există de câţiva ani, dar din anumite motive n-au ajuns să implementeze tehnologia încă. Tony Fadell, unul dintre oamenii de bază ai Apple în vremea în care a creat iPod, spune că există în formă de concept diverse schimbări pentru baterii, dar nu se pot aduce în dispozitive peste noapte.

Fadell precizează că mai repede au evoluat computerele spre a consuma mai puţin decât au reuşit bateriile să stocheze mai multă energie. Apple mizează mult pe dezvoltarea acestui segment, angajând de-a lungul timpului ingineri de la Tesla Motors, Toyota sau A123 Systems, iar anul trecut a cumpărat Passif Semiconductor, un startup care dezvoltă cipuri cu un consum redus. Mai mult, compania a depus în 2009 o cerere de brevet pentru tehnologia de a încărca un gadget prin mişcarea mâinii.

Pentru gadgetul de mână, Apple ar fi testat o metodă de a încărca bateria prin inducţie magnetică, fără fir, cam cum a început Nokia cu dispozitivele sale Lumia, iar mai târziu a venit şi Samsung cu aşa ceva. Un alt plan al companiei presupune că integrat în ecran să fie un strat de celule fotovoltaice care produc energie electrică din energia solară. Totuşi, cel mai probabil nu vom vedea aşa ceva în 2014, este o tehnologie pe care Apple o va lansa abia în anii viitori şi s-ar putea dovedi costisitoare pentru primul iWatch.

Ce am putea vedea, însă, într-un iWatch este o baterie flexibilă. A obţinut patentul pentru aşa ceva în iulie 2013, iar asta i-ar permite să creeze şi dispozitivul propriu-zis curbat. Pe lista de companii preocupate de dezvoltarea în acest domeniu sunt şi Google şi Samsung, ambele interesate de domeniul gadgeturilor purtabile. Samsung are deja Galaxy Gear, dar fără o autonomie incredibilă, iar Google a creat Glass, ochelarii inteligenţi pe care îi ţine deocamdată în faza de testare.

Află mai multe despre Apple:

iOS 8 va fi doctorul din buzunar, dar Apple nu e prima firmă care face asta: alternativele Samsung, LG sau Nike

Intel versus Apple şi Google: cea dintâi crede că ne poate oferi primul dispozitiv cu care într-adevăr să discutăm

Apple a (re)descoperit reţeta succesului: cele două telefoane iPhone au doborât un record de vânzări în 2013

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: