Un post de radio din California are drept crainic un robot cu inteligenţă artificială, pe nume ANDY

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Andy Chanley a fost crainic al unui post de radio din California timp de 32 de ani. Acum, vocea sa va putea fi auzită simultan pe mai multe posturi cu ajutorul tehnologiei AI (inteligenţă artificială).

Startup-ul care dezvoltă inteligenţa artificială WellSaid Labs, din Seattle, a precizat că a îmbunătăţit această tehnologie şi că a creat până acum mai mult de 50 de avatare cu voce umană, precum cea a lui Andy. Producătorul trebuie doar să introducă text pentru a crea o naraţiune.

Zack Zalon, CEO al startup-ului AI Super Hi-Fi din Los Angeles, a declarat că ANDY va fi integrat în platforma sa AI care automatizează producţia muzicală. Astfel, ANDY nu va gestiona doar un playlist muzical, ci va putea transmite publicului mai multe informaţii despre piesele muzicale.

CEO-ul precizează că următorul pas va fi ca AI să automatizeze şi textul creat de oameni. „Credem că acest lucru va duce totul la un alt nivel”, a transmis Zack Zalon, conform Reuters.

Tehnologia de care vorbeşte Zalon creează îngrijorări puternice cu privire la deepfake.

Avatarurile vocale create de compania WellSaid Labs nu sunt doar crainici pentru posturi radio, ci sunt folosite în materialele de instruire corporative sau chiar pentru a citi cărţi audio.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite