Ultimate SU900 e un SSD pe care să ţi-l doreşti cadou de Crăciun

Ultimate SU900 e un SSD pe care să ţi-l doreşti cadou de Crăciun

Un SSD cu o capacitate de până la 2TB.

ADATA a anunţat un SSD 3D MLC NAND, denumit Ultimate SU900, cu o capacitate de până la 2TB. Este un anunţ important la final de an pentru cei care vor să renunţe la hard disk-uri.

ADATA Ultimate SU900 de 2,5 inci SATA 6Gb/s oferă 3D MLC NAND şi utilizează controller SMI 2258. Are o capacitate de până la 2TB, susţinută de SLC Cache Buffer şi DRAM Cache. Pentru integritatea datelor, SU900 oferă LDPC error correction, modelarea datelor, nivelarea uzurii şi RAID Engine.

Acest produs atinge 560MB/s la citire şi 525MB/s la scriere şi include un distanţier de 2,5mm şi un adaptor pentru 3,5 inci în cutie. Garanţia e de cinci ani. O ultimă caracteristică notabilă e MTBF (adică, mean time before failure): două milioane de ore. Ultima SU900 are o înălţime de 7mm, iar cu dimensiunea standard de 2,5 inci poate fi utilizat în laptopuri sau console de gaming Sony PS4.

Tehnologia SSD, care înlocuieşte stocarea pe discuri, foloseşte conceptul memoriilor RAM, doar că informaţia nu dispare, când dispare şi sursa de energie. Experimente cu astfel de medii de stocare au fost derulate încă din anii '50, au ajuns să fie folosite de companii IT în anii '70, dar preţul a scăzut suficient de mult pentru a fi folosit de consumatori obişnuiţi abia în ultimii cinci ani. Totodată, a crescut spaţiul de stocare. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: