Tweet Tech, 3 februarie: YouTube a plătit un miliard de dolari pentru conţinutul încărcat de producătorii de muzică

Tweet Tech, 3 februarie: YouTube a plătit un miliard de dolari pentru conţinutul încărcat de producătorii de muzică

Tweet Tech, 3 februarie.

Zi de zi, Tech Adevărul vă prezintă cele mai interesante informaţii din tehnologie care nu au încăput în rândurile unei ştiri. Astăzi, 2 februarie, aflăm că YouTube a plătit aproape un miliard de dolari producătorilor de muzică şi Dell a instalat Mac OS X pe un laptop. Din greşeală, aparent.

La finalul fiecărei zile vom selecta cele mai interesante ştiri pe care nu le-am dezvoltat în articole, dar care merită citite. Noi le rezumăm în câteva cuvinte şi vă invităm să le citiţi la sursa originală. Aşteptăm şi de la voi sugestii, cu cele mai interesante informaţii pe care poate le-am ratat.

De ce? Pentru că vrem să creăm o comunitate care discută despre tehnologie şi vrem să vă auzim vocea.

Aproximativ 38% din conţinutul încărcat pe YouTube este muzică, iar celor care îl produc Google le-a returnat venituri de circa un miliard de dolari. Asta nu în 2013, ci în ultimii ani, după cum a spus Tom Pickett, vicepreşedinte YouTube. Totuşi, nu toţi producătorii sunt mulţumiţi.

Mai multe detalii pe The Guardian

Echipa de marketing a Dell a fost puţin prea creativă când a venit vremea să producă un videoclip pentru Dell XPS 16 şi a „instalat“ pe acesta Mac OS X, sistemul de operare de la Apple. Propriu-zis, laptopul Dell trebuie să vină cu Windows 8, dar se pare că cei care au creat videoclipul de promovare au fost cuceriţi de produsul Apple.

Mai multe detalii pe The Verge (videoclipul de mai jos ar putea fi şters de Dell în curând)

Vivaldi a devenit nume de reţea socială şi nu de orice natură, ci una care promite protecţie împotriva supravegherii pe care o fac agenţiile guvernamentale. Utilizatorii dispun de un serviciu de mail, un sistem de partajare poze, un serviciu de chat, o platformă de bloguri şi forumuri. Fondatorul Jon von Tetzchner este şi cofondator al browser-ului Opera.

Mai multe detalii pe Business Insider

Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de când primul Macintosh a fost lansat. Apple a sărbătorit printr-o nouă reclamă închinată produselor sale. Partea interesantă este că acest nou videoclip e filmat integral cu iPhone. Mai precis, producătorii au folosit 15 telefoane şi o zi întreagă pentru a crea videoclipul de mai jos de 1:30 minute.

La 10 ani de Facebook vă prezentăm acest articol despre cum Mark Zuckerberg a spart conturile redactorilor de la „The Harvard Crimson“, ziarul Universităţii Harvard la care s-au plâns fraţii Winklevoss că Zuckerberg le-a furat ideea pentru Facebook. Doi dintre redactori au pornit o investigaţie, dar n-au găsit nimic împotriva fondatorului. Acesta însă voia să se asigure că n-au nimic cu care să-l prindă, aşa că le-a cercetat mailurile.

Mai multe detalii pe Business Insider

Sistemul Kinect dezvoltat de Microsoft este folosit de sud-coreeni pentru a-şi proteja graniţa. Se pare că este atât de bun, încât face imediat diferenţa dintre un animal şi un om, iar grănicerii sunt foarte mulţumiţi de creaţia Microsoft. „N-aş fi crezut că un dispozitiv pentru gaming poate avea un rol atât de important în securitatea naţională“, a spus Jae Kwan Ko, programator.

Mai multe detalii pe The Verge

Universităţile din Osaka şi din Tokyo au creat gândacii cyborgi care se autoalimentează prin fluidele corpului lor. Inginerii de la aceste instituţii vor să creeze reţele de astfel de gândaci pe care să-i monitorizeze de la distanţă. Nu se pregătesc să cucerească lumea, dar ar putea fi folosiţi în situaţiile extreme, în cazul cutremurelor sau în cazul dezastrelor nucleare. Astfel de gândaci pot fi folosiţi pentru a cartografia o zonă distrusă.

Mai multe detalii pe Engadget

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: