Translatotron, noua unealtă de la Google care face traducerea mai uşoară

Translatotron, noua unealtă de la Google care face traducerea mai uşoară

FOTO via Getty Images

Google a dezvăluit cea mai nouă unealtă a sa, un translator speech-to-speech, capabil să traducă instant frazele pe care le aude într-o altă limbă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Translatotron este o premieră, pentru că reuşeşte să sară peste unul din paşii care creează de cele mai multe ori impedimente în traducerea speech-to-speech (din limbă vorbită în limbă vorbită). Până acum, procesul normal de traducere speech-to-speech al diferitelor unelte disponibile era de a converti fraza rostită de o persoană în text, pentru ca apoi să traducă textul respectiv. 
 
Tehnica implementată în această nouă unealtă îi permite să traducă direct limbajul vorbit într-o altă limbă, reuşind astfel să reducă posibilitatea de eroare. Compania americană este mulţumită cu progresele făcute de Translatotron şi speră să folosească modelul său în continuare pentru dezvoltarea unui sistem de traducere directă mai eficient.
 
Limbajul în care va traduce noul program al celor de la Google va fi ”robotizat” (semănând oarecum cu cel folosit în cadrul Google Translate), însă acesta este capabil să păstreze anumite inflexiuni din vocea celui care vorbeşte, pentru a face mesajul său înţeles.  
 
Google pare din ce în ce mai interesată de acest tip de programe, după ce anul trecut a introdus accente în Google Translate. De asemenea, la începutul acestui an, Google Assistant a primit un update pentru ”interpreter mode”, care este disponibil acum în 26 de limbi diferite, arată Engadget.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: