TP -LINK Archer C1200 – un router mai mult decât decent care are grijă de buzunarul tău [TECH REVIEW]

TP -LINK Archer C1200 – un router mai mult decât decent care are grijă de buzunarul tău [TECH REVIEW]

Atunci când vorbim despre routere şi reţelistică, totul tinde să fie ceva mai complicat decât pare. O reţea wireless a făcut pasul de la moft la necesitate încă de acum câţiva ani, iar atunci când alegem un router bun pentru a ne satisface nevoile de zi cu zi trebuie să luăm câteva aspecte importante în considerare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi vorbim despre TP-LINK Archer C1200, un router robust, de dimensiuni medii, care dispune de trei antene. La prima vedere, asta înseamnă că ar trebui să-şi facă treaba de la excelent în sus într-un apartament clasic bucreştean. Şi aşa este. Nu am avut nicidecum probleme cu semnalul, şi trebuie să menţionez că l-am utilizat din capete diferite ale casei mele, fără să scadă semnalul cu mai mult de o gradaţie.

În ceea ce priveşte banda, el vine la pachet cu două frecvenţe pe care transmite, una de 2,4 GHz, şi una de 5 GHz, mai rapidă decât ”colega” ei. Numărul de dispozitive la care a trebuit să facă faţă nu a fost unul mic. Am ”legat la el” desktop-ul prin Ethernet, iar conexiunea wireless a fost utilizată, în acelaşi timp, pentru laptop, tabletă, trei telefoane şi Xbox One. Şi s-a descurcat remarcabil.

La pachet cu routerul, am primit şi un Range Extender, TP-LINK RE 350. L-am instalat şi pe acesta însă, sincer, nu i-am văzut întrebuinţarea la un apartament de patru camere din Drumul Taberei. Routerul a fost mai mult decât suficient pentru acoperire. Lucrurile se schimbă, însă, dacă locuieşti la casă, sau dacă ai un apartament ceva mai mare. Pentru un preţ uşor mai piperat, RE 350 îşi va justifica achiziţia prin sporirea semnalului la alte etaje.

TP-LINK Archer C1200 vine la un preţ de aproximativ 270 de lei şi poate fi achiziţionat de la orice retailer IT tradiţional. El se justifică prin faptul că vei obţine un router cu acoperire mai mult decât decentă, cu două frecvenţe utilizabile. Poţi conecta cu lejeritate mai multe dispozitive ”în lanţ” şi poate fi folosit concomitent de toţi membri familiei. Nu ar trebui să ai nici o problemă dacă vrei să te joci FIFA pe Xbox, iar prietena va vrea să facă binging pe Netflix, în 4K, în acelaşi timp.

Per total, e un router recomandabil, care nu te lasă chiar fără nici un ban în buzunar, şi care reprezintă o investiţie bună în ceea ce priveşte un internet rapid, care să nu îţi dea dureri de cap. Asta înseamnă, evident, că şi conexiunea ta trebuie să fie una cel puţin decentă.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: