Toate ultrabook-urile cu Windows 8 vor avea ecran tactil

Toate ultrabook-urile cu Windows 8 vor avea ecran tactil

Ultrabook-urile vor deveni toate touchscreen FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Ultrabook-urile dotate cu Windows 8 vor deveni cât de curând 100% tactile, a declarat unul dintre preşedinţii Intel, la conferinţa Intel Developer Forum de la San Francisco.

Windows 8 este un sistem de operare construit de Microsoft cu gândul clar de a face tranziţia de la dispozitive controlate clasic, cu ajutorul mouse-ului sau touchpad-lui, la dispozitive cu ecran tacil. În momentul de faţă, 70% din ultrabook-urile dotate cu Intel şi Windows 8 sunt tactile, dar Kirk Skaugen, Senior President la Intel consideră că nu acesta este momentul de apogeu. "70% din laptopurile ultrabook sunt touch şi ne îndreptăm către 100%".

Momentan, ultrabook-urile cu Windows 8 vin în mai multe categorii şi configuraţii. Există în continuare laptopuri clasice, fără touchscreen, dar sunt şi laptopuri cu formă clasică şi touch, convertibile care se transformă în tabletă prin întoarcerea ecranului sau convertibile la care ecranul se detaşează şi poate fi folosit ca o tabletă separată. În schimb, laptopurile cu Windows 8 care intră în această categorie nu au încă o cotă de piaţă foarte mare. Două motive stau la baza acestui lucru: preţurile sunt încă prohibitive pentru mulţi clienţi şi mai este o categoria care nu este obişnuită cu această combinaţie, Windows 8 - ecran tactil pe un laptop.

Potrivit lui Stephen Baker, un analist de la NDP Group, citat de cnet.com, ultrabook-urile touch au avut o lună august mai bună decât oricare de până acum. Market share-ul pentru luna august a fost de 30% din vânzările de laptopuri cu Windows 8, în creştere faţă de procentul clasic de 10%.

Intel face presiuni pentru ca toate laptopurile care vine cu procesoarele Intel Core din generaţia Haswell, a patra generaţie practic, să aibă touchscreen. "Intel a adăugat caracteristici pentru touch, aşa că definiţia unui ultrabook se schimbă la unul obligatoriu touchscreen", a adăugat şi Bob O'Donnell, analist la IDC.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: