Tim Cook: „Apple va lansa servicii noi în 2019”. Ce se întâmplă cu iTunes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Getty Images
FOTO via Getty Images

Tim Cook a declarat în cadrul unui interviu că Apple va lansa anul acesta servicii noi. Spre deosebire de gadgeturile şi PC-urile pe care le produce, Apple nu lansează în fiecare an servicii noi, iar serviciile reprezintă una dintre cele mai importante surse de venit pentru Apple

   Întrebat dacă are planuri pentru lansarea unor noi servicii în cadrul unui interviu acordat pentru postul american CNBC, Tim Cook a răspuns, simplu şi misterios, că Apple va lansa într-adevăr servicii noi în 2019.

Şeful Apple a folosit pluralul ceea ce înseamnă că nu vorbim de un singur serviciu nou anul acesta din partea gigantului american. Însă toată lumea, când aude de servicii Apple noi, face legătura cu deja foarte mediatizatul serviciu de streaming.

Conform mai multor surse, Apple ar urma să lanseze un serviciu propriu de streaming video chiar în prima jumătate a acestui an, serviciu care va concura direct cu Netflix şi ceilalţi jucători de pe piaţa de streaming.

Din aceleaşi surse anonime se pare că Apple a alocat deja peste 1 miliard de dolari pentru producţia de conţinut video original, conţinut care nu are în prezent unde să fie difuzat şi care nu are logică fără o platformă de streaming.

Recent, Apple a încheiat mai multe înţelegeri cu marii producători de televizoare, prin care iTunes şi AirPlay 2 ajunge pe televizoarele Samsung, LG, Sony şi ale altor producători.

Aceste înţelegeri reprezintă un alt indiciu despre viitorul serviciu de streaming video al Apple, compania americană având tot interesul ca acesta să aibă o disponibilitate cât mai largă, geografic şi tehnic, inclusiv să depăşească graniţele propriului ecosistem.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite