Tesla vrea să lanseze un serviciu de taxi cu maşini autonome în 2020

Tesla vrea să lanseze un serviciu de taxi cu maşini autonome în 2020

FOTO via AFP

Elon Musk are planuri mari pentru compania sa, iar unul dintre acestea este lansarea unui serviciu de taxi cu maşini autonome. Anunţul a fost făcut de patronul Tesla în cadrul unei reuniuni cu investitorii în Palo Alto, California.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ un milion de maşini Tesla ar urma să fie disponibile în următorul an şi jumătate, prin serviciul de taxi care va funcţiona pe baza funcţiei de autopilot. Nu este primul serviciu de acest fel – Waymo, compania care a început ca un proiect Google cu maşini autonome, a lansat deja unul în decembrie 2018.

Iniţial, doar Modelele S şi 3 vor fi disponibile, iar serviciul nu va fi lansat simultan în toate zonele ţintă, din motive legislative. Orice proprietar de Tesla va putea să îşi înscrie maşina în reţeaua serviciului de taxi, obţinând bani pentru fiecare cursă (sumă din care Tesla va reţine 25-30%). În zonele în care numărul autoturismelor este limitat, Tesla va veni cu propriile sale vehicule.

Evident, pentru a putea lua taxiul autonom, utilizatorii vor avea nevoie de o aplicaţie, prezentată de Elon Musk în cadrul evenimentului. De asemenea, serviciul va fi disponibil numai în Statele Unite, cel puţin pentru o perioadă.

FOTO via Tesla

Costul unui drum cu taxiul autonom Tesla ar urma să fie de aproximativ 30 de cenţi/km, cu mult sub cel al metodelor tradiţionale de ridesharing, scrie VentureBeat.

Musk a spus că peste doi ani Tesla va produce maşini fără volan sau pedale, iar în următorii trei ani acestea vor costa 25.000 de dolari sau mai puţin, datorită unei noi baterii, construită pentru a opera pe o distanţă totală de 1,6 milioane de kilometri.

Câte dintre aceste lucruri se vor întâmpla, rămâne de văzut. Musk are o istorie în a face previziuni mult prea optimiste, iar în cadrul evenimentului de ieri promisiunile sale au continuat să curgă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: