Tesla a extins printr-un update autonomia maşinilor electrice vândute în Florida, pentru a da cumpărătorilor ocazia să fugă de Uraganul Irma

Tesla a extins printr-un update autonomia maşinilor electrice vândute în Florida, pentru a da cumpărătorilor ocazia să fugă de Uraganul Irma

Uraganul Irma este una dintre cele mai mari furtuni care au fost înregistrate, vreodată, în istorie. Acesta a devastat zona Caraibelor şi a luat, duminică, contactul cu sudul statului american Florida.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape şapte milioane de oameni, o treime din populaţia statului, au primit ordin de evacuare din partea autorităţilor guvernamentale. Aceştia s-au îngrămădit în aeroporturi, gări şi pe autostrăzi pentru a fugi din calea uraganului. Ce cu maşini electrice, s-au văzut însă nevoiţi să-şi calculeze autonomia, pentru a-şi da seama dacă pot evada peridolul sau nu.

Automobilele Model S şi Model X vândute de Tesla, vin echipate cu două versiuni de capacitate a bateriilor, una mai mare, alta mai mică. Deblocarea potenţialului se poate face la comandă, plătind o sumă de bani.

Practic, ambele versiuni au aceeaşi capacitate maximă a bateriilor, însă doar cea mai scumpă le poate folosi la capacitate maximă. Pentru a putea beneficia de o autonomie crescută, cei care deţin modelul mai ieftin trebuie să bage mâna în buzunar, iar tot upgrade-ul se poate realiza cu un simplu update de software.

În cazul de faţă, mai mulţi posesori s-au trezit că nu se pot baza pe autonmia maşinii lor pentru a fugi din calea pericolului. Astfel că Tesla s-a sesizat şi a oferit gratuit update-ul de soft tuturor clienţilor care locuiesc în Florida, pentru a putea evacua în siguranţă statul sudist, cu o autonomie suficientă.

citeste totul despre: