Tenda A15 Dual Band Wi-Fi Repeater – un mijloc simplu de extindere a reţelei wireless [TECH REVIEW]

Tenda A15 Dual Band Wi-Fi Repeater – un mijloc simplu de
extindere a reţelei wireless [TECH REVIEW]

FOTO Adrian Pogîngeanu

Tenda A15 Dual Band Wi-Fi Repeater sau Tenda AC750, e un dispozitiv care extinde reţeaua wireless existentă în zonele în care nu ai acoperire, fără cabluri şi complicaţii. Tot ce îţi trebuie e o priză.

Ştiri pe aceeaşi temă

E primul dispozitiv de acest gen pe care-l testez şi recunosc că n-am înţeles din prima clipă cum funcţionează. Nici manulalul nu m-a ajutat prea tare, aşa că am abordat instalarea ca la un router.

Specificaţii

Tenda A15 Dual Band Wi-Fi Repeater are standard 802.11 a/b/g/n/ac, acoperă benzile de 2.4 GHz şi 5 GHz, dispune de un port Rj-45 şi atinge vitezele 300 + 433 Mbps. Pentru acoperire foloseşte două antene, la capitolul securitate avem WPA-PSK/WPA2-PSK. Dispozitivul are funcţie de Access Point, Repeater şi Range Extender.

L-am băgat în priză, în aceeaşi camera cu router-ul wireless, şi am introdus cablul de reţea în el. Apoi am început să caut pe smartphone noile reţele şi mi-a apărut Tenda_EXT, la care m-am conectat fără parolă. Am introdus în browser adresa re.tenda.cn (care apare pe dispozitiv şi în manual) şi mi-a cerut să setez o parolă.

Mai departe a afişat lista de reţele wireless din aria în care mă aflam şi mi-a cerut s-o selectez pe aceea pe care vreau s-o extind / repet. Am ales una şi, ca s-o extind, mi-a cerut parola, parola de la reţeaua originală. 

În acelaşi ecran îmi arată că la numele reţelei originale se adaugă _EXT/ 5G_EXT  şi, apăsând pe un buton, începe operaţiunea de conectare a dispozitivelor (Extending), care a durat vreo 10 secunde.

Am primit mesajul ”Extending successfully!” şi mi-a arătat că a creat două reţele noi, de 2.4 GHz, respectiv 5 GHz. Pe acelaşi ecran îmi arată ce să fac în continuare: să deconectez Tenda A15 şi să-l pun în priză la jumătatea distanţei dintre router şi spaţiul fără semnal. 

Am sărit partea asta şi am pus Tenda A15 direct în locul în care aveam nevoie de semnal, la circa 7 metri de router. L-am lăsat 30 de secunde să pornească, m-am conectat şi am pornit aplicaţia Speed Test. Testul e făcut pe banda de 5 Ghz, pe transfer Multi (albastru) si Single (portocaliu).

Aşa arată interfaţa în browser a extenderului Tenda A15 sau Tenda AC750. În stânga panoul de comandă / setări, în dreapta situaţia conexiunilor (Status - panoul 2).

În panoul 2 avem Internet, router Nova_3P, în dreapta extenderul cu cele 2 reţele şi Client, cele 2 dispozitive conectate, pe care am realizat testele de viteză. Dispozitivul are două butoane, unul WPS pentru conectare rapidă şi unul de Reset.

Ce-ar mai fi de zis? Dacă vrei o soluţie ieftină, în jur de 100 de lei, simplă şi rapidă de extindere a reţelei, Tenda A15 Dual Band Wi-Fi Repeater poate fi ce cauţi.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: