Televizoarele Samsung Smart primesc acreditarea institutului RNIB din Marea Britanie

Televizoarele
Samsung Smart primesc acreditarea institutului RNIB din Marea Britanie

Televizoarele Samsung Smart, gama 2020. FOTO Adrian Pogîngeanu

Samsung  a anunţat astăzi că a primit acreditarea “Încercat şi Testat” pentru toate televizoarele Samsung Smart din gama 2020 din partea Institutului Regal Naţional al Persoanelor Nevăzătoare (RNIB) din Regatului Unit, care este acordată pentru prima dată în industria de televizoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

RNIB acordă acreditarea „Încercat şi testat” (Tried and Tested) tuturor produselor, site-urilor web, aplicaţiilor sau serviciilor care îndeplinesc criteriile RNIB pentru accesibilitatea utilizatorilor cu deficienţe de vedere. Această distincţie le permite utilizatorilor să ia decizii de cumpărare mai uşoare. 

Samsung a colaborat constant cu RNIB încă din 2013 pentru a se asigura că produsele Samsung prezintă funcţii adecvate pentru a oferi o accesibilitate uşoară tuturor utilizatorilor.

Din 2014, Samsung s-a concentrat pe îmbunătăţirea caracteristicilor de accesibilitate pentru utilizatorii cu deficienţe de vedere, oferind funcţii precum „Ghidul Vocal”, care permite televizorului să citească cu voce tare informaţiile din program şi modul „Contrast Înalt”, care afişează informaţii grafice cu fundaluri negre opace şi font alb pentru o vizibilitate sporită. În semn de recunoaştere a acestor caracteristici, RNIB a premiat Samsung Electronics cu „Inclusive Society Award” în 2016.

De atunci, Samsung Electronics a continuat să îmbunătăţească şi să extindă funcţiile de accesibilitate pe televizoarele sale pentru a oferi o incluziune digitală mai mare pentru persoanele fără auz sau cu deficienţe de auz, precum şi pentru persoanele nevăzătoare sau parţial nevăzătoare. Funcţiile presupun:

  • Cu ajutorul funcţiei de ghidare vocală actualizată, utilizatorii pot asculta informaţiile cheie din programele TV, precum şi instrucţiunile funcţiilor de control de la distanţă şi cele pentru accesibilitate. Utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze tonul şi viteza Ghidului Vocal pentru a se potrivi cu nevoile lor.
  • Lupa digitală care îmbunătăţeşte şi măreşte textul şi imaginile pe ecranele mari atunci când conţinutul este partajat de pe smartphone-ul Samsung Galaxy pe televizor.
  • Funcţia Focus pentru Mărire creşte dimensiunea fonturilor specifice privind panoul de control al televizorului, volumul şi meniurile.

 

  • Recunoaşterea şi mărirea automată a zonei specifice de pe ecran destinată persoanelor cu deficienţe de auz, precum şi capacitatea de a ajusta şi muta poziţionarea subtitrărilor.

David Clarke, Director de Servicii al RNIB, a declarat: „RNIB este încântat să acorde certificatul „Încercat şi Testat” companiei Samsung, fiindu-i recunoscute toate funcţiile de accesibilitate ale televizoarelor lor. RNIB şi Samsung colaborează împreună încă din 2013 şi în fiecare an funcţiile de accesibilitate de pe televizoarele lor au fost îmbunătăţite şi extinse."

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările