Telekom va instala staţii de încărcare a maşinilor electrice în mai multe oraşe din România

Telekom va instala staţii de încărcare a maşinilor electrice în mai multe oraşe din România

Fiecare staţie instalată de Telekom va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în acelaşi timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telekom Romania este primul operator de telecomunicaţii care instalează, la nivel local, în mai multe oraşe din România, staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice, în linie cu noile tendinţe din piaţa auto şi ca răspuns la creşterea numărului de autovehicule electrice în circulaţie pe şoselele României.

Cel mai mare astfel de proiect este la Galaţi, unde Primăria a decis să asigure o reţea publică extinsă de nu mai puţin de 15 staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice, fiecare dispunând de 50kW în curent continuu şi 22 kW în curent alternativ. Fiecare staţie instalată de Telekom va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în acelaşi timp.

Proiectul staţiilor electrice din oraşul de la Dunăre a fost câştigat de Telekom Romania în urma unei licitaţii publice organizată de Primăria Municipiului Galaţi. Durata de implementare a proiectului este de şapte luni, împărţită în o lună pentru proiectare şi şase luni pentru execuţie. Garanţia pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totală a contractului este de 2.180.953 de lei+TVA.

Cele 15 staţii de încărcare rapidă din Galaţi vor fi instalate pe Strada Stadionului, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cartierul Ţiglina I, pe strada Constantin Levaditti, pe strada Brailei, pe strada Domnească (sediul Primăriei Municipiului Galaţi), pe Bulevardul Galaţi, numărul 4C, pe Bulevardul Siderurgiştilor, bloc PS2, pe strada Constructorilor (parcare zona Arcada), în parcarea interioară a parcului Rizer, în parcarea Grădina Publică, de pe strada Elena Doamna, pe Bulevardul Brăilei – parcare P2 – zona trei Star, în parcarea blocului ANL de pe strada Feroviarilor, în parcarea aferentă parcului Corneliu Coposu, de pe strada Cloşca, şi în parcarea Grădinii Botanice, de pe Bulevardul Unirii.

Telekom Romania urmează să instaleze staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice şi în alte oraşe din ţară, ca urmare a câştigării unor licitaţii organizate de Primăriile respective. Astfel, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate şapte staţii de încărcare rapidă, iar la Giurgiu patru. Proiectele sunt în derulare şi vor fi finalizate în prima jumătate a anului.

În ultimii patru ani, Telekom Romania a implementat mai multe proiecte pilot de tip Smart City în Bucureşti, Constanţa şi Piatra Neamţ, care includ soluţii pentru parcare şi iluminat inteligent, stâlp de iluminat multifuncţional (cu componentă de supraveghere video, staţie de încărcare electrică pentru autovehicule, senzori pentru mediu, display LED), precum şi wi-fi gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările