Tableta Microsoft Surface Pro vine în februarie şi va costa 900 de dolari

Tableta Microsoft Surface Pro vine în februarie şi va costa 900 de dolari

Surface Pro arată ca cea cu Windows RT, dar are dotări de PC. FOTO Microsoft

Microsoft se ţine de promisiunea de a livra Surface Pro la începutul anului şi acum a venit cu o dată certă: pe 9 februarie va veni pe piaţă cea mai bună tabletă a companiei.

Surface Pro va debuta pe pieţele din SUA şi Canada pe 9 februarie, iar preţul este de 900 de dolari. Surface Pro vine cu Windows 8, procesor Intel şi un spaţiu de stocare de 64 GB. Versiunea mai mare, de 128 GB, va costa 1.000 de dolari. Cât despre restul lumii, în special Europa, Microsoft nu a comunicat nimic, notează „PocketLint“.

Diferenţa dintre un Surface RT şi un Surface Pro o face sistemul de operare şi de aici dotările diferite. Prima Surface a fost dotată cu Windows RT, sistem de operare care se pare că nu este atât de diferit de versiunea normală. În plus, versiunea Pro va veni cu un procesor Intel i5, astfel că va suporta toate aplicaţiile lansate până acum pentru Windows.

Potrivit ultimelor cifre pentru Surface RT, prima încercare a Microsoft de a ieşi pe piaţa hardware, nu au fost cumpărate decât puţin peste un milion de unităţi, notează „eWeek“. Spre comparaţie, pentru Apple se estimează că au fost vândute aproximativ 20 de milioane de iPad-uri. Primele estimări au fost optimiste şi pentru Microsoft, la aproximativ două milioane, dar se pare că n-a fost cazul de atât entuziasm.

Şi Samsung, şi Lenovo şi-au pregătit produsele cu Windows 8, dar Microsoft porneşte cu avantajul că tableta sa a fost destul de mediatizată. Rămâne de văzut ce impact, în materie de vânzări, va avea în SUA şi Canada.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: