SUA vrea să schimbe toate vehiculele guvernamentale cu maşini electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tesla este bineînţeles unul dintre producătorii care vor putea profita de iniţiativa lui Biden.
Tesla este bineînţeles unul dintre producătorii care vor putea profita de iniţiativa lui Biden.

Preşedintele Joe Biden a anunţat luni că doreşte să înlocuiască întreaga flotă de vehicule federale cu modele electrice, realizate în SUA.

Mişcarea face parte din iniţiativa „Made in America”, creată pentru a creşte producţiile firmelor din SUA prin cumpărarea, de către organizaţiile guvernamentale, de la aceste firme, a clarificat Biden într-un speech ţinut pe 25 ianuarie.

„Guvernul federal deţine o flotă enormă de vehicule, pe care le vom înlocui cu maşini electrice, realizate chiar aici în America, de muncitori americani, creând astfel milioane de locuri de muncă, energie verde şi vehicule care au zero emisii de carbon” a declarat noul preşedinte al SUA.

Guvernul american ar avea în acest moment aproximativ 650.000 de vehicule. Preşedintele nu a oferit detalii în legătură cu momentul de începere al înlocuirii acestora sau cât va dura întregul proces, astfel că această schimbare ar putea dura mulţi ani.

Kristin Dziczek, expert în industria auto, a numit actuala ofertă de vehicule electrice realizate în SUA „destul de subţire”, notează cei de la Digital Trends. Un comentariu al unui membru executiv de la Center for Automotive Research sugerează însă că „industria este pregătită să lanseze o avalanşă de noi produse, multe dintre acestea construite în America de Nord”. Astfel, producătorii americani care se mişcă repede se vor putea găsi în curând în faţa unor contracte importante cu autorităţile guvernamentale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite