Studiu: securitatea cibernetică e cea mai mare provocare pentru IT în România

Studiu: securitatea cibernetică e cea mai mare provocare pentru IT în România

Specialişti IT din România se plâng de dificultăţile securităţii cibernetice.

Cea mai mare provocare, în proporţie de 66%, pentru departamentele IT ale companiilor în următorii trei ani o reprezintă securitatea cibernetică.

Aproximativ 50% din profesioniştii IT se aşteaptă la un impact masiv al digitalizării asupra companiilor din care provin, până în 2019, iar telecom, sectorul bancar şi domeniul tehnologic vor fi cele mai afectate de digitalizare. În acest context, a doua preocupare este creşterea rapidă a traficului (40%), urmată de digitalizare şi cloud computing (34%), conform studiului Cisco Connect Digitalization Survey, realizat la Cisco Connect.

O treime dintre cei chestionaţi au semnalat nevoia reducerii costurilor ca unul dintre principalii factori care vor afecta deparatmentul IT. Mai mult, 87% din respondenţi se declară preocupaţi de securitatea IT a companiei în care lucrează şi 12% relativ preocupaţi. În prezent, companiile, indiferent de dimensiunea lor, sunt constant expuse riscului unui atac cibernetic şi principala provocare pentru ele este de a identifica rapid, de a izola şi de a diminua efectele atacului. Cu toate acestea, doar 14% din cei chestionaţi indică securitatea ca fiind un obstacol în calea digitalizării companiei din care provin.

Conform estimărilor profesioniştilor IT care au participat la studiu, verticalele de piaţă în care digitalizarea este cea mai prezentă sunt telecom (42%), urmat de sistemul bancar (38%) şi tehnologie (32%). Un procent similar de respondenţi întrevăd impact al digitalizării în educaţie (26%), industria auto (24%) şi sănătate (23%). La capitolul obstacole în calea digitalizării, cei mai mulţi (29%) au identificat lipsa bugetelor, 24% lipsa de informare asupra felului în care digitalizarea i-ar putea ajuta şi doar 9% infrastructura IT precară.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: