Steve Jobs şi „dărnicia“ sa: în tinereţe, a consumat cea mai scumpă marcă de LSD

Steve Jobs şi „dărnicia“ sa: în tinereţe, a consumat cea mai scumpă marcă de LSD

Una dintre glumele care circulau după ce Apple a prezentat iOS 7.

Despre Steve Jobs se ştie că a consumat LSD în tinereţea sa şi că a fost marcat de experienţa această. Mai puţin ştiute sunt alte două informaţii: cât a consumat şi ce tip de LSD. Se pare că Steve Jobs nu era zgârcit când venea vorba de acest drog.

LSD (acid lisergic dietilamid) a fost sintetizat prima oară de chimistul elveţian Albert Hofmann în 1938 în cercetările sale privind „cornul secarei“ cu scopul extragerii unei substanţe care să stimuleze circulaţia sanguină. LSD, cunoscut şi drept Delysid folosit de concernul farmaceutic Sandoz, era un preparat pentru tratamentul bolilor psihice şi pentru scopuri de cercetare. Steve Jobs a consumat acest drog în tinereţea sa, iar acesta se crede că i-a influenţat mult deciziile şi viaţa.

Deşi în filmul „Jobs“, Steve ia câteva pastile de la o fată şi le consumă cu un prieten de-ai săi şi iubita sa, Jobs a luat LSD de mai multe ori, între 1972 şi 1974, scrie Brian Anderson pentru Vice. E greu de spus cu precizie cât LSD a consumat Steve Jobs, dar estimativ se poate afla din dosarul lui de la FBI. Dosarul are 191 de pagini, a fost emis la începutul lui 2012 şi include o verificare a trecutului lui Jobs de prin 1992.

„Am luat LSD din 1972 până în 1974. [...] În acea perioadă am luat LSD de aproximativ zece sau 15 ori. Îl luam pe un cub de zahăr sau sub formă de gelatină“, a scris Steve Jobs. Cel mai important detaliu aici e „sub formă de gelatină“, asta pentru că e vorba de o marcă specială de LSD, şi anume Clearlight, una puternică şi aproape de puritatea perfectă.

„[Clearlight] se găsea sub formă de pătrăţele de gelatină, doze tari de 250 micrograme faţă de dozele de azi, de câte 50 sau 100 de micrograme“, a declarat pentru SF Weekly Waldron Vorhees, membru al clubului Clearlight, autoproclamat „Regele Acidului“. Creatorilor le-ar fi luat 50 de ani să perfecţioneze Clearlight, iar acesta era livrat în cutii atrăgătoare din lemn. 

Fiecare cutie conţinea 40 de sticle cu câte 100 de doze, ceea ce înseamnă 4.000 de doze de Clearlight pe care cumpărătorul plătea 1.200 de dolari (6.700 de dolari în prezent). Spre exemplu, Windowpane se vinde cu 500 de dolari în anii '70, o versiune mai slabă de LSD, iar Sunshine costa 800 de dolari. Nu se poate spune cu exactitate dacă Jobs a consumat numai Clearlight, dar cert e că dacă a încercat de câteva ori, a consumat ce era mai scump pe piaţă, cam cum a construit el produsele Apple.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Află mai multe despre Steve Jobs: 

REVIEW „Jobs“ - Filmul care spune prea puţine despre Steve Jobs, dar îl laudă suficient pe Steve „Geniul-de-aur“ Jobs

VIDEO Jobs, în 1994: „Munca mea va fi uitată până când voi împlini 50 de ani“

VIDEO Cât mai rezistă „bătrânul“ iPhone?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările