FOTO VIDEO Lansare Sony: cel mai uşor Ultrabook touch ajunge în România. Sony Vaio Pro, alternativă la Macbook Air

FOTO VIDEO Lansare Sony: cel mai uşor Ultrabook touch ajunge în România. Sony Vaio Pro, alternativă la Macbook Air

Cel mai uşor Ultrabook cu ecran tactil a ajuns în România.

Sony a lansat astăzi, oficial, în România gama de Ultrabook-uri prezentate la Computex 2013. Este vorba de Sony Vaio Pro de 11 şi 13 inci, dispozitive mai uşoare decât Macbook Air, până de curând exemplul de cel mai bun computer portabil. Sony şi-a înnoit şi dispozitivele din 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sony a prezentat la Computex 2013 cele mai uşoare Ultrabok-uri cu touchscreen din lume. Acum, acestea sunt aduse în România. Ambele variante Vaio Pro sunt echipate cu sistemul de operare Windows 8, iar carcasa este fabricată din fibre de carbon, astfel că greutatea modelului de 11 inci este de doar 0,870 kg, respectiv de 1.060 kg pentru modelul de 13 inci.

Unul dintre punctele forte ale acestor dispozitive, pe lângă greutate redusă, este ecranul şi foloseşte tehnologia Triluminos pe care Sony a prezentat-o la începutul acestui an. Acum, de pe televizoare ajunge pe dispozitivele portabile. Acest Triluminos, pentru o comparaţie orientativă, este similar ecranelor S-AMOLED de pe telefoanele Samsung, dar neavând aceeaşi saturare a culorilor, un lucru de apreciat.

Sony Vaio Pro nu vin doar cu o greutate redusă, ci şi cu autonomie sporită, în parte mulţumită şi noilor procesoare Intel Haswell. Vaio Pro 13 ajunge la 7 ore de utilizare, în timp ce Vaio Pro 11 rezistă până la 10 ore. Sony oferă însă o baterie externă care poate prelungi autonomia până la 18 ore pentru cel de 13 inci şi până la 25 de ore pentru cel de 11 inci. 

Sony actualizează şi versiunea Vaio Duo, acum primeşte un stylus pe care graficienii îl vor aprecia. Şi există conectivitate 4G/LTE. Acest Ultrabook are o autonomie de până la 15 ore şi mai multe moduri pentru economisirea bateriei, atunci când nu-l utilizezi, cum ar fi „Sleep“ care lasă dispozitivul conectat la Internet, dar întrerupe alte procese consumatoare de resurse.

Sony Vaio Duo 13 are Intel Core i7 sau i5, dual-core fiecare, iar memoria RAM este de 4 sau 8GB. Desigur, nu lipseşte display-ul Triluminos cu rezoluţie full HD. Am încercat acel stylus, este destul de bun pentru grafică şi foarte precis. Acum depinde de fiecare cum s-a obişnuit să deseneze pe plăci grafice, dar Sony este destul de convinsă că mulţi vor aprecia această noutate.

În plus, Sony Vaio Duo 13 are şi o cameră foto de 8 megapixeli cu senzorul ExmorRS pentru PC, similar celui deja disponibil în Xperia Z. Camera foto mai beneficiază şi de aplicaţia CamScanner care te ajută să fotografiezi uşor documente printate, notiţe de pe tablă sau chiar prezentări proiectate pe perete. Această aplicaţie corectează automat imaginea înregistrată pentru o încadrare corectă, îndreptând colţurile şi corectând perspectiva. Opţiunea „Optical Character Recognition“ ajută apoi la recunoaşterea cuvintelor din imaginile textelor scanate, făcând imaginea indexabilă pentru căutări ulterioare.

În final, Sony actualizează şi linia Fit. Vor fi disponibile din această lună modelele Fit 15 şi 15E, cel din urmă fiind diferit prin faptul că dispune şi de procesor Pentium 987, dacă utilizatorii vor un model mai ieftin. Vaio Fit 15 este echipat doar cu Intel Core i5 şi i7, iar memoria RAM este e 8GB, pe când la 15E memoria RAM ajunge doar la 4GB. Ambele modele sunt destul de grele, peste 2,5 kilograme fiecare.

 
Foto

Preţuri pentru aceste dispozitive:

 • Vaio Duo 13 de la 7.500 de lei la 10.000 de lei
 • Vaio Pro de la 5.500 de lei la 6.500 de lei
 • Vaio Fit 15E de la 2.200 de lei la 4.500 de lei
 • Vaio Fit 15 de la 4.600 de lei la 5.500 de lei

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre produsele Sony:

REVIEW Sony Xperia Z - un „samurai“ cu o cameră foto bună şi rezistent la apă

FOTO Sony întrece Apple: Vaio Pro este cel mai uşor Ultrabook cu ecran tactil din lume, depăşind Macbook Air

Sony a prezentat consola Playstation 4. Din iarnă, la 399 de euro

Lucian Rădulescu, country head manager Sony pentru România, Republica Moldova și Bulgaria. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
 • Lucian Rădulescu, country head manager Sony pentru România, Republica Moldova și Bulgaria. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Sony Vaio Duo 13. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Boxă la care poți conecta dispozitivele Sony prin NFC. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Sony Vaio Pro de 13 inci. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Un episod al Pidjin.net creat pe Sony Vaio Duo 13. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Display-ul Triluminos ajunge pe dispozitivele mobile. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Sony Vaio Pro de 11 inci. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Sony Vaio Fit. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Un modem WiFi la care îți poți conecta cablul Ethernet. Vine cu Vaio Pro. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
 • Vaio Duo 13 are o cameră de 8 megapixeli. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: