Sony, posibile negocieri pentru vânzarea diviziei de laptopuri Vaio

Sony, posibile negocieri pentru vânzarea diviziei de laptopuri Vaio

Sony ar dori să vândă divizia Vaio FOTO Răzvan Băltăreţu

Grupul japonez "Nikkei" a publicat o informaţie conform căreia Sony se gândeşte serios să renunţe la afacerile sale din domeniul PC-urilor şi să vândă divizia.

Potrivit publicaţiei japoneze, Sony ar dori să vândă divizia de laptopuri pentru 492 de miliaone de dolari. "Engadget" afirmă că Sony nu a dat un răspuns clar privind această intenţie, răspunzând cu acelaşi mesaj pe care l-a dat cu câteva zile în urmă, când s-a scris că ar negocia cu Lenovo: după cum am mai zis, informaţia privind o alianţă între Sony şi Lenovo nu este corectă.

Răspunsul celor de la Sony nu vine să răspundă întrebării principale: urmează să-şi vândă divizia de calculatoare? Dacă Sony ar renunţa la laptopuri, s-ar concentra pe divizia de telefoane mobile, care nu o duce nici ea foarte bine, deşi linia Xperia a avut un succes mediu.

Răspunzând în cele din urmă acestor zvonuri, reprezentanţii Sony au spus că studiază diverse variante, dar nu comentează acest zvon. "Bloomberg" a publicat, de asemenea, o informaţie conform căreia Sony vrea să vândă divizia grupului Japan Industrial. Acest lucru ar însemna renunţarea la brandul Vaio.

Şeful Sony, Kazui Hirai, doreşte să îmbunătăţească rezultatele grupului, prin eliminarea diviziilor neprofitabile, care nu au viitor. De asemenea, se pregătesc şi disponibilizări.

PC-urile nu se mai vând aşa cum o făceau cândva. Tabletele şi telefoanele mobile le-au mâncat considerabil din piaţă, iar marele câştigător al acestui declin este Lenovo.

Potrivit "Bloomberg", vânzările de smartphone-uri au crescut cu 68%. Veniturile din PC-uri au crescut cu doar 1,5%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările