Sony lansează în România aparatul foto mirrorless cu cel mai rapid autofocus

Sony lansează în România aparatul foto mirrorless cu cel mai rapid autofocus

Alpha A6000, un aparat „mijlocaş“ în echipa Sony. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Sony Alpha A6000 este lansat oficial în România sub grija Sony. Este un model mirrorless lăudat pentru cel mai rapid autofocus din lume. Sunt câteva aparate care îşi asumă titlul ăsta, Sony spune asta despre al său, şi chiar dacă A6000 nu este cel mai cel, se descurcă foarte bine.

Sony Alpha A6000 este în oferta F64 la un preţ de 2.950 de lei fără obiectiv. Are un senzor APS-C de 24 megapixeli cu tehnologia mirrorless evoluată din seria NEX a Sony şi devine un A7 în oglindă, ceva mai stângaci în funcţionalităţi, cu un corp ceva mai firav şi un ecran mai mic. Sau este un NEX-6 pentru 2014, depinde cum vrei să-l vezi. Filmează full HD şi are acea autofocalizarea rapidă bazată pe detecţie de fază şi contrast, e hibrid.

Trecutul şi viitorul - în stânga este NEX-6, în dreapta A6000 cu un obiectiv G de la Sony.

Viteză maximă de declanşare ajunge pa 1/4.000 sec. şi valoarea ISO urcă până la 25.600. Aparatul reuşeşte să facă poze în rafală cu până la 11 cadre pe secundă şi are un vizor electronic de 1,44 milioane de puncte. Ecranul rabatabil de pe spate este de 3 inci la o rezoluţie de 921.600. În prezent, Sony a acoperit foarte bine pieţele entry-to-mid level cu noile modele Alpha precum A3000, A5000 şi A6000. Recent, a anunţat A7s drept lider de pluton.

Revenind la A6000, funcţionează şi cu vechile obiective NEX şi Sony are în lucru altele noi pentru viitor. Doar corpul aparatului cântăreşte aproape 300 de grame şi este destul de hand friendly, cum ar putea fi rezumate dimensiunile sale reduse. Sony are şi un obiectiv de tip power zoom, dacă vrei să aibă dimensiuni cât mai mici.

La evenimentul de lansare am avut ocazia să îl folosesc câteva minute şi pot spune că e interesant şi echilibrat între preţ şi dotări. E un punct în plus că Sony s-a inspirat din seria A7 şi a adus câteva elemente de design aici, cum ar fi grip-ul de care am fost nemulţumit la A5000. Fotograful Alin Popescu a petrecut mai mult timp cu aparatul în februarie şi a publicat review-ul pe blogul F64.

„Calitatea imaginii nu este ceva măsurabil, dar per total sunt impresionat de performanţele lui a6000 în ceea ce priveşte imaginile obţinute. Ţinând cont că nu a fost un model final, deci încă mai au loc ajustări şi optimizări în relaţia aparat obiective, înclin să cred că minusurile observate la acest capitol se vor remedia pe parcurs“, scria Popescu în articolul său. „În lumină slabă, la ISO mare, ambele au un cuvânt de spus (n.red.: senzor şi procesorul de imagine). Personal găsesc imaginile din Sony A6000 utilizabile până la valori ISO 8000, şi cu puţină atenţie şi procesare (expunere corectă, DRO oprit) chiar până la 12.800“, completează acesta.

O fotografie din review-ul lui Alin Popescu realizată cu A6000 şi un obiectiv Carl Zeiss la ISO-3.200 şi Multi Frame Noise Reduction. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: