Sony lansează A7s, camera mirrorless care „vede“ în întuneric şi filmează 4K

Sony lansează A7s, camera mirrorless care „vede“ în întuneric şi filmează 4K

Sony A7s, o cameră foto şi video mirrorless care „ştie“ 4K. FOTO PetaPixel.com

Sony tocmai şi-a lansat cea mai bună cameră din portofoliu şi este una care filmează 4K. Şi nu oricum, ci în întuneric, asta dacă nu ştiai ce să faci noaptea. Iată ce ar mai trebui să ştii despre noul „monstru“ 4K.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sony A7s este numele noii camere foto şi video mirrorless de la compania japoneză. Filmează 4K, în primul rând, căci aceasta este rezoluţia de vârf a anului 2014, şi are o valoare ISO care aproape îi permite să „vadă“ în întuneric. Acel „s“ din coada numelui provine de la sensibilitate, una dată de valoarea ISO care începe de la 50 şi urcă până la 409.600. Spre comparaţie, are aceleaşi valori ca Nikon D4s, cel mai lăudat DSLR pentru performanţele în condiţiile de iluminare slabă.

PetaPixel notează că acea filmare 4K şi este şi nu este. Asta pentru că Sony A7s nu stochează video 4K direct în aparat, ci într-un recorder extern conectat prin HDMI. În aparat stochează videoclipuri la full HD. Mai trebuie spus că aparatul are doar 12 megapixeli tocmai pentru a-i spori capabilităţile în întuneric. Pixelii mai mari pur şi simplu înseamnă că sunt mai bine expuşi luminii disponibile. 

Sony completează, cu A7s, noua seria Alpha care a debutat la sfârşitul anului trecut. Primele două modele, camere full frame mirrorless, au fost Sony A7 şi A7r cu 24 megapixeli, respectiv 36 de megapixeli. A7s are 12 megapixeli şi poate înregistra şi fotografia în format APS-C, adică de 1,5 ori mai mic decât formatul obişnuit al camerei. Sony încă n-a anunţat niciun preţ şi doar perioada de lansare: în vară. Totuşi, este de aşteptat să coste peste 2.000 de dolari

Japonezii lansează A7s pe o piaţă pe care deja s-a auzit de Panasonic GH4, prima cameră mirrorless care filmează 4K. Diferenţele dintre cele două sunt că GH4 poate înregistra 4K direct în aparat, are un senzor mai mic (micro four thirds) şi ecosistemul de obiective este mai mare, ajutat şi de contribuţia Olympus care foloseşte aceeaşi montură. 

Mai jos sunt două videoclipuri de prezentare a Sony A7s. Aici este un test video cu Panasonic GH4.

 

 

Află mai multe:

„Tech Adevărul“ a testat prima cameră mirrorless care filmează 4K. Panasonic GH4 va fi lansată în această primăvară

REVIEW Sony A7 - Dacă viitorul fotografiei va fi fără DSLR-uri, atunci Sony ştie ce are de făcut şi a început deja

FOTO VIDEO Fotograful Vlad Eftenie, câştigător la Sony World Photography

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: