Sony a lansat noua cameră de vlogging ZV-E10 cu obiective interschimbabile

Sony a lansat noua cameră de vlogging ZV-E10 cu obiective interschimbabile

Camera Sony ZV-E10.

Sony a anunţat prima sa cameră pentru vlogging din seria Alpha cu obiective interschimbabile, ZV-E10, care combină funcţii optimizate pentru vlogging şi conectivitate versatilă potrivite pentru creatorii de conţinut video.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camera ZV-E10 dispune de un senzor Exmor APS-C CMOS de 24.2 megapixeli  şi de un motor de procesare a imaginii BIONZ X. 

Sony ZV-E10 include şi caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la cameră digitală ZV-1, inclusiv „Background Defocus” care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) şi un background clar, precum şi modul „Product Showcase” (prezentare produs). Acesta permite camerei să schimbe automat focalizarea de pe faţa subiectului pe un obiect care trebuie evidenţiat la un moment dat, prin plasarea în faţa obiectivului. 

ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video, fiind o cameră uşoară, de aproximativ 343 de grame şi integrează un ecran LCD rabatabil în lateral, care  permite conectarea microfoanelor externe în partea de sus a camerei. Acest aspect simplifică setup-ul pentru realizarea de vloguri şi permite utilizatorilor să vadă ecranul în modul Selfie, dar şi să filmeze din poziţii dificile.

 

ZV-E10 pune la dispoziţia videografilor multe un nou buton de comutare a modurilor de lucru, localizat în partea superioară a camerei, care permite schimbarea de la modul foto la înregistrarea video sau modul slow/quick motion, printr-o singură atingere.

Noua cameră include funcţionalităţi video precum înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160) şi Slow Motion (FHD 120p). Este disponibilă şi stabilizarea electronică a imaginii prin intermediul Active Mode, care oferă înregistrare video stabilă chiar şi în timpul mersului, când filmarea se realizează direct din mână. 

Tehnologia AF a camerei ZV-E10 oferă autofocalizare rapidă şi precisă, funcţia de focalizare tactilă a camerei ZV-E10 le permite utilizatorilor să seteze în mod intuitiv punctul de focalizare în imagine, prin simpla atingere a ecranului. 

 

Cu o singură mişcare, utilizatorii pot schimba instantaneu zona de focalizare la un subiect la altul, în aproape orice punct al cadrului. Acest lucru este disponibil atât pentru captarea de imagini statice, cât şi în modurile video.

Tehnologia de la Sony cu un microfon direcţional cu trei capsule, permite camerei ZV-E10 să capteze sunetul în mod deosebit de clar, inclusiv vocea vorbitorului, reducând efectele nedorite ale vântului datorită paravântului inclus în pachet.

Pentru opţiuni audio extinse, ZV-E10 include o interfaţă audio digitală în patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe, dar şi o mufă jack pentru conectarea unui microfon extern. Includerea unei mufe jack pentru căşti le permite utilizatorilor să conecteze căşti pentru a monitoriza cu precizie înregistrările audio. Sincronizarea ieşirii audio poate fi setată, de asemenea, în mod Live sau Lip Sync.  

Noua cameră ZV-E10 va fi disponibilă în a doua parte a lunii august la dealerii autorizaţi Sony, la un preţ aproximativ de 3.699 de lei.

 

Un nou kit alcătuit din camera ZV-E10 şi obiectivul cu zoom E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS va fi, de asemenea, disponibil în a doua parte a lunii august 2021, la un preţ aproximativ de 4.199 de lei, la dealerii autorizaţi Sony din Europa.

Împreună cu această lansare, Sony anunţă că va organiza cea de-a doua ediţie a concursului Sony Vlog Challenge, ce îi încurajează pe participanţi să creeze un vlog pe un subiect care îi pasionează şi îi entuziasmează. Perioada de înscriere este 27 iulie – 27 septembrie 2021, iar competiţia se adresează creatorilor de conţinut video, din întreaga Europă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările