Soluţie pentru diabetici. Cum funcţionează ceasul inteligent care îţi va măsura şi îţi va afişa în mod continuu nivelul glicemiei

Soluţie pentru diabetici. Cum funcţionează ceasul inteligent care îţi va măsura şi îţi va afişa în mod continuu nivelul glicemiei

Foto: Tech Radar

Dispozitivele purtabile (wearables) au fost privite timp de multă vreme ca lucruri care nu sunt neapărat necesare. Smartwatch-urile au fost considerate nişte mofturi pentru oamenii bogaţi, care nu au pe ce arunca banii. Însă utilitatea lor începe să îşi facă simţită prezenţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul american Fitbit a încheiat de curând un parteneriat cu firma Dexcom, unul dintre liderii pieţei dispozitivelor care monitorizează constant nivelul zahărului din sânge. Dexcom produce un dispozitiv minuscul, de grosimea unui fir de păr, care poate fi implantat sub piele. El va monitoriza în mod continuu glicemia utilizatorului şi va trimite constant un flux de date pe display-ul smartwatch-ului Fitbit Ionic.

Costului unui asemenea implant este, însă, ceva mai piperat. Aproximativ 800 de eruo vor trebui să scoată din buzunar cei interesaţi de aşa ceva, pe lângă costul ceasului Fitbit Ionic. Micul dispozitiv face măsurători din cinci în cinci minute şi funcţionează atât cu iOS, cât şi cu Android.

Aproximativ 400 de milioane de oameni au diabet, la nivel mondial. Soluţiile precise de efectuat măsurători constante ale glicemiei nu sunt încă foarte accesibile, însă tot mai mulţi producători de tehnologie încep să acorde atenţie şi acestui domeniu. Apple şi Google sunt doar două exemple de companii care lucrează la astfel de dispozitive. 

citeste totul despre: