„Soldatul zburător” va încerca să traverseze Canalul Mânecii pe un flyboard

„Soldatul zburător” va încerca să traverseze Canalul Mânecii pe un flyboard

Captura via YouTube

Francezul Franky Zapata a zburat deasupra mulţimii adunate în Paris cu ocazia Zilei Bastiliei, călătoria sa cu hoverboard-ul fiind unul dintre punctele culminante ale paradei. Acum, francezul a găsit o nouă provocare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inventatorul gadget-ului numit Flyboard Air vrea acum să traverseze Canalul Mânecii, într-o călătorie care va marca aniversarea cu numărul 110 a primului zbor cu avionul realizat între Marea Britanie şi Franţa, notează The Guardian.

Zapata a impresionat la parada de ziua Bastiliei, demonstrând capabilităţile dispozitivului său. În vârstă de 40 de ani, inventatorul este un fost campion de jetski şi militar în rezervă, motiv pentru care a devenit cunoscut ca ”soldatul zburător” odată ce a efectuat primele zboruri pe flyboard.

Traversarea este aşteptată să dureze aproximativ 20 de minute, Zapata pornind din Sangatte, în apropiere de Calais, cu destinaţia setată către golful St Margaret de lângă Dover. Francezul va trebui să se oprească la jumătatea drumului pentru o alimentare cu combustibil, deşi îşi dorea două astfel de stopuri. Cererea sa a fost însă refuzată de autorităţile maritime franceze, care au motivat că staţionarea unei nave pentru a alimenta flyboard-ul ar fi un risc pentru traficul maritim.

”Data trecută (n.r. la parada de ziua Bastiliei) am folosit 3% din capacităţile maşinii, şi voi avea nevoie de 99% din ele pentru traversarea Canalului. Nu va fi deloc uşor, cred că am o şansă de reuşită de 30%”, a declarat Zapata, care se aşteaptă să zboare cu până la 140km/h.

Zborul inventatorului va avea loc joi, ora exactă urmând să fie stabilită în funcţie de condiţiile meteorologice. ”Soldatul zburător” a primit o investiţie de 1.3 milioane de euro din partea guvernului francez pentru Flyboard Air, la sfârşitul anului trecut. Placa zburătoare este dotată cu cinci motoare turbo de mici dimensiuni, şi poate atinge viteze de până la 190km/h, având autonomie de aproximativ 10 minute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: