Serviciul Uber Green, statistici la un an după lansare

Serviciul Uber Green, statistici la un an după lansare

FOTO via TechCrunch

Uber prezintă câteva statistici la 1 an de la lansarea în Bucureşti a serviciului de ridesharing cu maşini 100% electrice -  Uber GREEN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul Uber Green cu maşini 100% electrice a fost lansat anul trecut alături de Eldrive. De atunci, alţi parteneri s-au alăturat proiectului şi au făcut posibilă triplarea numărului de maşini, printre care Volkswagen, 5 To Go, Banca Transilvania sau BCR.

Parteneriatul cel mai de impact a fost cel cu Volkswagen, prin care şoferii parteneri Uber au acces la preţuri şi reduceri competitive pentru modelul Volkswagen e-Golf. În prezent, peste 20% din maşinile Uber Green sunt modele electrice marca Volkswagen.

La un an după lansarea serviciului, Uber a oferit câteva statistici ale acestuia:

  • 72.619 de persoane au utilizat maşinile electrice din cadrul serviciului Uber Green, în primul an
  • 536.128 km este distanţa totală a curselor efectuate cu maşinile electrice
  • aproximativ 64 de tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă, dacă distanţa nu ar fi fost parcursă cu o maşină electrică
  • 69 de maşini electrice disponibile în aplicaţie (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!), faţă de 20 de maşini cu cât a început proiectul pilot
  • o maşină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 4 min şi 30 sec
  • valoarea medie a unei curse cu o maşină electrică este de 20.03 Lei
  • cea mai lungă cursă efectuată cu un Uber Green a fost de 170 km

Pentru a marca aniversarea, Uber va participa la One Night Gallery, un eveniment organizat sâmbătă seară, în curtea casei Monteoru, în cadrul căruia una dintre maşinile Uber Green va fi transformată într-o instalaţie de artă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: