Samsung Galaxy Watch Active, un mix între un smartwatch şi o brăţară fitness [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

Samsung Galaxy Watch Active (SM-R500) e un smartwatch pentru oameni activi şi poate fi considerat deopotrivă stilat şi sportiv. Când am deschis prima dată cutia şi l-am pus la mână mi s-a părut uşor, mic, fragil.

Asta pentru că e cranul Super AMOLED are doar 1.1 inci, respectiv 28.1 mm, cu o rezoluţie de 360x360 pixeli. 

Galaxy Watch Active e din sticlă şi aluminiu, foloseşte un sistem de operare Tizen 4, are un procesor dual-core la 1.15 GHz, 768 MB de RAM şi o stocare de 4GB. Partea de conectivitatea e asigurată de Bluetooth 4.2 (A2DP,AVRCP,HID), NFC, wireless cu frecvenţă 2.4 GHz       ( 802.11 b/g/n ) şi poziţionare ( GPS, Glonass, Beidou, Galileo). Senzori: accelerometru, barometru, giroscop, heart rate (masoara numărul de batăi pe minut ale inimii) şi de lumină (detectează lumina ambientală).  E compatibil cu Android şi iOS, dar pe iPhone nu merg chiar toate funcţiile.

Samsung Galaxy Watch Active are rezistenţă la apă până la adâncimea de 50 de metri, conform standardului ISO 22810 : 2010. La acesta se adaugă standarul Mil-STD-810 care îţi dă şi mai multă siguranţă în folosire.  Pentru că n-am ajuns la bazin, l-am ”botezat” în cadă. Ecranul funcţionează bine chiar şi sub apă.

Un lucru care mi-a plăcut mai puţin e marginea groasă, dacă tot lipseşte rama de metal, de ce n-a fost extins ecranul? Vizibilitatea la soare e bună şi de altfel se vede în orice condiţii de lumină. În majoritatea timpului am ţinut ecranul pe luminozitate 5, asta înseamnă jumătate din capacitatea maximă şi se vede foarte bine. 

Samsung Galaxy Watch Active FOTO Adrian Pogîngeanu

Ca să mă ţină mai mult bateria am ales o temă cu mai mult negru şi doar în joacă am schimbat-o cu altele mai colorate.

Conectarea Blueetoth şi interfaţa aplicaţiei.

Samsung Galaxy Watch Active CONECTARE SI APLICAŢIE

Meniul e simplu, intuitiv, nu ai cum să nu înţelegi cum funcţionează, chiar dacă e primul tău smartwatch. E acelaşi meniu ca pe fratele Galaxy Watch, oarecum simplificat şi orientat către sport. 

Samsung Galaxy Watch Active

Avem un ecran dedicat pentru mişcare, pe care sunt afişate principalele sporturi: alergare, ciclism, înot şi posibilitatea să adaugi altele. Ceasul înregistrează automat 12 tipuri de exerciţii fizice şi în total poţi alege dintr-o listă de 39.

Samsung Galaxy Watch Active sport

Pe partea dreaptă Galaxy Watch Active are două butoane. Unul cu funcţia BACK (sus) şi unul cu funcţia HOME / Recent Apps. Vezi în video cum arată meniul şi cum se navighează în el. 

Ce poţi vedea / opera pe smartwatch: apeluri, SMS, e-mail, reţele sociale, jocuri, muzică etc. Conţinutul poate fi afişat în preview pe ecran sau deschis pe ecranul dispozitivului smartphone prin comandă de pe ceas. Galaxy Watch Active nu are slot de SIM şi nu poţi vorbi direct de pe el.

Brăţara şi modul de prindere mi se par foarte bune. Ceasul stă perfect pe mână fără să devină incomod şi senzorul HR îţi măsoară bătăile inimii în timp real. Cum ziceam şi la început e mic şi uşor, cântăreşte doar 25 de grame.

Bateria de 230 mAh a lui Samsung Galaxy Watch Active asigură o autonomia medie, conectat permanent la smartphone te ţine aproximativ o zi şi jumătate.  Neconectat la smartphone poate ţine şi mai mult de două zile, dar îşi pierde rostul de smartwatch. Deşi promite până la 15 ore de GPS activ, ţine maximum două ore şi 30 de minute. L-am testat la semimaraton, şi s-a închis dupa 2 ore şi 16 minute. În ansamblu bateria e satisfăcătoare, dar o autonomie mai mare ar fi fost grozavă.

Încărcarea completă durează între o oră şi 30 de minute şi două ore. 

Galaxy Watch Active accesorii

Pachetul conţine ceas, încărcător, curea suplimentară (pentru o mână mai mare), manuale şi garanţie. Galaxy Watch Active se găseşte în nuanţe de argintiu, negru, roz auriu şi verde marin (mai mult albastru).

Samsung Galaxy Watch Active e un ceas inteligent cu un design ergonomic, minimalist şi cu funcţii extinse către fitness, care arată bine în ţinută sport, dar merge şi la birou. În acest moment, mai 2019, pe piaţa din România se găseşte la preţul de 1100 de lei, circa 230 de euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite