Samsung Life Unstoppable - ce aduce nou Samsung pe piaţa de electrocasnice

Samsung Life Unstoppable - ce aduce nou Samsung pe piaţa de electrocasnice

La începutul lunii septembrie, Samsung a organizat evenimentul Life Unstoppable, noua modalitate a companiei sud-coreene de a-şi prezenta cea mai recentă linie de dispozitive, de la televizoare la electrocasnice şi nu numai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Life Unstoppable a fost un eveniment virtual, în care invitaţii au fost „plimbaţi” printr-o casă modernă, plină de cele mai noi dispozitive ale producătorului din Seul. Am făcut şi noi parte dintre participanţi şi am realizat acest tur virtual al casei, familiarizându-ne cu gadget-urile pe care în mod normal le-am fi putut vedea cel mai probabil la IFA, în Berlin.

Printre cele mai interesante lucruri anunţate de Samsung se numără proiectorul cu laser The Premiere, telefonul pliabil Galaxy Z Fold 2 sau Wireless Charging Trio, un „covoraş” de încărcare care poate alimenta 3 device-uri simultan - căştile, ceasul şi telefonul.

Ne îndreptăm însă atenţia către gama de electrocasnice, pe care Samsung o punea de obicei la IFA „front and center”, fiind o atracţie uriaşă pentru clienţii brandului sud-coreean. Aici, Samsung a venit cu mai multe produse, printre care se numără frigiderul Bespoke, maşini de spălat cu inteligenţă artificială şi AirDresser,un dulap smart ce permite curăţarea cu aer, tratatea cu abur, uscarea şi împrospătarea hainelor.

Frigidere

Bespoke urmează să fie lansat în luna octombrie în Europa, şi este un frigider modular, disponibil într-o varietate de culori şi cu finisaje uşor de actualizat. Utilizatorii beneficiază de o flexibilitate nemaiîntâlnită în echiparea bucătăriei, Bespoke având multiple posibilităţi de configurare, care pot face ca o bucătărie să pară nouă şi atractivă cu fiecare modificare.

În timpul prezentării, focusul a fost pus însă pe un frigider cu aspect clasic, fără opţiunea de modularitate ca Bespoke, dar la fel de interesant - RB7300T. Acesta are o capacitate mare de depozitare, de până la 385 de litri, datorită tehnologiei SpaceMax a celor de la Samsung, iar compresorul Digital Inverter îşi reglează automat turaţia păstrând o temperatură mereu constantă, nu face zgomot mult şi are o durată de viaţă mai mare.

Frigiderul vine cu un sertar Optimal Fresh+, care permite setarea a două temperaturi diferite în interiorul sertarului Partea stângă este mai răcoroasă, astfel încât carnea şi peştele să rămână proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp iar partea dreaptă este excelentă pentru protejarea prospeţimii fructelor şi legumelor. Astfel, preparatele tale îşi menţin perfect prospeţimea şi gustul.

Nu în ultimul rând, RB7300T beneficiază de tehnologia No Frost, răceşte uniform şi împiedică depunerile de gheaţă, salvându-te de operaţiunea complicată a decongelării.

Maşini de spălat şi uscătoare de rufe

Samsung a lansat o nouă gamă de maşini de spălat şi uscătoare de rufe, ambele venind cu inteligenţă artificială, un element pe care cu siguranţă nu l-ai luat până acum în calcul când vine vorba de alegerea unei maşini de spălat. Despre importanţa AI-ului şi la ce ajută acesta când vine vorba de un produs electrocasnic, am vorbit cu Ankush Garg, Director Comercial şi de Marketing pentru Samsung Europe, în acest interviu.

Noua gamă de maşini de spălat cu AI dispune de un panou de control intuitiv, care învaţă automat setările şi ciclurile de spălat preferate ale utilizatorului, precum şi perioada de timp în care acesta spală mai des.

Vine cu tehnologia EcoBubble, care maximizează efectul detergentului transformându-l în bule – permiţând o penetrare mai rapidă a ţesăturilor, chiar şi în apa rece. De asemenea, dispune şi de funcţia Hygiene Steam care poate elimina până la 99,9% din bacteriile de pe haine prin curăţarea cu aburi.

WW9800T are 4 senzori care detectează greutatea şi nivelul de murdărie a apei pentru a estima care este cantitatea optimă de detergent care trebuie folosită la un ciclu. Nu în ultimul rând, maşina este dotată şi cu tehnologie QuickDrive, care are rolul de a reduce timpul de spălare cu până la 50% şi consumul de energie cu 20 de procente.

Uscătorul de rufe DV8000T funcţionează complementar cu maşina de spălat, având de asemenea inteligenţă artificială. Cele două electrocasnice comunică prin Auto Cycle Link pentru ca uscătorul să seteze automat cursul de uscare potrivit. În plus, acesta vine cu o tehnologie A+++ cu pompă de căldură. Atât maşina de spălat rufe, cât şi uscătorul se pot conecta prin Wi-Fi şi pot fi controlate prin aplicaţia Samsung Smart Things.

AirDresser

AirDresser este unul dintre cele mai interesante produse ale sud-coreenilor, având aspectul unui dulap de haine cu uşă din sticlă şi funcţionalitatea asemănătoare cu cea a unui uscător de rufe. Practic, AirDresser acţionează ca un serviciu de curăţare a hainelor, care foloseşte aer şi aburi pentru a igieniza şi curăţa ceea ce pui în interiorul său.

AirDresser se foloseşte de jeturi de aer cu care poate igieniza şi îndrepta cutele hainelor în acelaşi timp şi vine şi cu un filtru de dezodorizare, care poate elimina mirosul de fum de ţigară, spre exemplu.

Aspiratoarele verticale Jet

Despre aspiratoarele verticale Jet am mai vorbit în acest material, ele fiind deja disponibile în România. Ele oferă o putere de aspirare ridicată, de până la 200W. Gama Jet vine fără cabluri de alimentare, aspiratoarele pot fi încărcate la o staţie specială, care se poate monta şi vertical, pentru a face economie de spaţiu.

Bateria aspiratorului permite utilizarea până la o oră, iar sistemul de filtrare HEPA în 5 straturi reţine particulele de praf şi alergenii să nu revină în cameră prin sistemul de evacuare. În pachet sunt disponibile şi o varietate de perii motorizate care oferă mai multe soluţii de curăţare pentru diferite tipuri de podea şi obiceiuri ale utilizatorilor.

Life Unstoppable a însemnat o nouă provocare pentru Samsung, un prim eveniment virtual interactiv realizat de companie în timpul pandemiei, însă se poate numi un succes, gigantul din Seul prezentând noi produse performante şi interesante, pe care le vom vedea în curând şi în România aproape în totalitate.

Material realizat cu sprijinul Samsung.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările