Samsung a lansat noua gamă de televizoare QLED 2019

Samsung a lansat noua gamă de televizoare QLED 2019

În stânga primul televizor Samsung, din 1969, în dreapta televizor QLED 8K din 2019. FOTO Samsung

La 50 de ani de la primul televizor Samsung (1969), sud-coreenii au lansat în cadrul unui eveniment desfăşurat la Muzeul de Artă Recentă, din Bucureşti, cea mai nouă serie de televizoare, QLED 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Samsung a lansat în 1998 primul televizor digital, pentru ca, aproape 10 ani mai târziu, să producă primul TV cu tehnologia LED. În 2013, compania a introdus primul televizor curbat, iar în urmă cu trei ani primul televizor cu panel de 10 biţi Quantum Dot.

Gama QLED 2019

Produsele din gama QLED 2019, care au fost lansate în România includ mai mult de 20 de modele, inclusiv televizoare de dimensiuni foarte mari. Acestea pornesc de la 43 inci şi ajung până la 98 de inci, culminând cu vârful de gamă, seria 950 cu rezoluţie 8K. 

Televizoarele QLED 2019 dispun de tehnologia ”ultra view angle”, care restructurează panoul televizorului astfel încât lumina este uniformizată pe toată suprafaţa ecranului, furnizând imagini clare, negru profund şi un unghi de vizionare mai larg. În plus redau 100% volum de culoare, indiferent de iluminarea ambientală, naturală sau artificială, directă sau indirectă.

Preşedintele Samsung România, Hun Lee, la lansarea Samsung QLED 2019. 

Pentru a oferi utilizatorilor conţinut în diferite rezoluţii – 4K sau chiar 8K - Samsung a echipat atât noile modele QLED 4K, cât şi cele 8K, cu procesorul Quantum. Acesta foloseşte inteligenţa artificială pentru optimizarea imaginii şi a sunetului prin algoritmi de machine learning, susţinut de tehnologia HDR10+

Gama QLED 2019 oferă un transfer facil al conturilor deja setate în dispozitivul mobil şi controlul prin One Remote, o singură telecomandă pentru controlul tuturor dispozitivelor conectate la televizor.

Televizoarele Samsung Smart TV din 2019 sunt compatibile cu Amazon Alexa, Google Assistant, iar cei ce-şi doresc o interacţiune mai complexă prin comandă vocală, pot apela la Bixby 2.0, asistentul virtual Samsung.

Samsung QLED 2019 oferă pe lângă aplicaţii de informare, educare şi divertisment,  iTunes, suport pentru Apple AirPlay2 şi acces dintr-un buton la Netflix, Amazon Prime şi Rakuten.

Prin modul ambient, televizoarele QLED Samsung furnizează informaţii utile, cum ar fi data şi ora, sau chiar fotografii şi imagini de artă, toate pe fundalul sonor dorit. 

QLED 8K 2019 a fost echipat cu HDMI 2.1 pentru streaming la viteze înalte. Aflat la generaţia a doua de optimizare a imaginii prin algoritmi de inteligenţă artificială şi machine learning destinate 8K, cât şi funcţiile Quantum HDR şi Direct Full Array Elite, QLED 8K va reda o imagine cât mai apropiată de realitate şi un control mai precis al imaginii de fundal.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările