Rolls-Royce lucrează la un nou proiect. Nava autonomă care poate detecta minele marine

Rolls-Royce lucrează la un nou proiect. Nava autonomă care poate detecta minele marine

Producătorul englez de motoare şi automobile, Rolls-Royce, a anunţat că lucrează la o nouă idee, un vas care navighează singur şi care poate patrula frontiere şi detecta mine marine ascunse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava are 60 de metri lungime şi poate naviga continuu timp de 100 de zile, sau 3500 de mile nautice. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 25 de noduri. Compania engleză mizează pe faptul că viitorul industriei va cuprinde nave autonome mai mici, care să funcţioneze în sinergie cu cele mari, operate de oameni.

În plus, Rolls-Royce mizează pe fiabilitatea noilor ambarcaţiuni, spunând că există şanse foarte reduse ca sistemele de propulsie să se strice. De asemenea, vasul este dotat şi cu celule fotovoltaice, care au rolul de a stoca energia solară pentru a spori autonomia acestuia.

Noua ambarcaţiune autonomă va trebui să fie protejată aşa cum trebuie de eventuale atacuri cibernetice, iar Rolls-Royce a declarat că s-a ocupat în mod special de acest aspect, folosid ultimele tehnologii disponibile în domeniu, notează TechCrunch.

citeste totul despre: