Samsung Level Over sunt nişte căşti premium de plastic, de tip over-ear, care pot fi folosite cu lejeritate şi pe post de căciulă. Nu glumim, chiar sunt foarte bune. Sunt wireless, se conectează prin Bluetooth la dispozitivul vostru şi au o suprafaţă tactilă în casca dreaptă, prin care controlăm volumul.

Căştile au două culori - alb cu maro, pentru cei mai eleganţi şi negru, pentru cei care vor ceva mai sobru.

Specificaţii tehnice

Samsung Level Over nu sunt create doar pentru posesorii de telefoane mobile sud-coreene, deşi unele caracteristici funcţionează doar cu un Samsung.

Căştile au noise cancellation, se conectează prin NFC ,dar doar la Samsung, control al volumului şi evidenţierea notificărilor de pe telefon, prin sunete clare. Impedanţa electrică este de 41 de ohmi.

În viaţa reală

Am trăit vreo trei săptămâni cu aceste căşti şi am făcut ce nu făcusem vreodată în viaţa asta - am mers cu nişte căşti uriaşe prin transportul public. Nu credeam că o să fac asta vreodată.

Samsung Level Over sunt greu de explicat din prima. Drept dovadă, în prima zi nu am reuşit să dau volumul mai tare. Pentru acest lucru, trebuie să faceţi swipe de sus în jos, pe partea dreaptă a căştilor, doar cu un singur deget.

Am crezut pentru o zi că volumul lor este foarte mic. Am realizat apoi că pot să dau mai tare, dar nivelul nu este mulţumitor. Primul lucru ce te frapează la Samsung Level Over e că nu reuşesc să ducă volumul la niveluri foarte înalte. Eu nu vreau asta, să ne înţelegem. Prefer să ascult muzică la un volum care să nu-mi rupă urechile. Dar sunt unii care vor ceva mai mult. Ei bine, Samsung nu livrează aşa ceva.

În schimb, Samsung Level Over livrează un sunet foarte clar, dar la un volum moderat. Eliminarea zgomotului înconjurător e bună, dar nu foarte bună, pentru că am avut momente când simţeam ca lumea mea să fie închisă mai bine de aceste căşti de 300 de dolari.

Le-am încărcat, le-am conectat prin bluetooth la telefonul meu şi le-am folosit prin casă, pe stradă sau prin metrou. Au fost căşti confortabile, călduroase, dar care lasă urechea să respire. Nu te dor urechile şi nici capul.

Datorită (sau din cauza) designului şi materialelor folosite (plastic), căştile nu sunt atât de grele ca alte gadgeturi de acest fel. Astfel, ele pot fi cărate destul de uşor şi nu simţi că te rupe spatele de la căşti. În plus, designul lor şi combinaţia de culori au fost foarte bine alese.

Cine să cumpere Samsung Level Over?

M-am gândit mult la asta. Level Over sunt mişto, muzica se aude excelent, dar sunt un compromis între multe categorii. Nu sunt nici căşti de rap, nici căşti de rock, nici de metalheads şi nici de amatori. Sunt puţin din câte toate.

Samsung Level over sunt nişte căşti de audiofil moderat, care nu vrea să investească vreo 600-700 de dolari în căşti. E audiofilul care vrea ceva destul de bun, ceva destul de elegant. Să zicem că vrem să asculţi operă la căşti. Ei bine, Level Over s-ar putea să ţi se potrivească. Vrei să nu mai auzi de şeful tău la muncă? Tot bune sunt Level Over aici.

Nu sunt uşor de deplasat

Din păcate pentru Samsung, căştile nu sunt tocmai cele mai mobile de pe piaţă. La nişte căşti de acest fel, căutam cumva o metodă prin care pot fi transportate uşor sau să stea la gât altfel.

Eu am avut norocul că le-am purtat iarna şi mi-am dat seama de asta. Căştile sunt destul de rigide şi nu pot fi aşezate în jurul gâtului destul de confortabil. De asemenea, sunt destul de mari încât să te incomodeze prin transportul public. De asemenea, nu se strâng măcar puţin, iar cutia lor de transport e cât o trusă medie de machiaj a unei femei - adică ocupă spaţiu şi asta doar pentru nişte căşti.

Preţ la nivel, calitate mai slabă

Samsung Level Over pot fi cumpărate de pe site-ul oficial cu 300 de dolari. Comparativ cu alte branduri specializate în producţia de dispozitive audio, Samsung nu are un preţ mai mic sau mai mare. Poziţionarea e în zona medie a clasei premium, a audiofililor.

Sună complicat, dar e simplu, de fapt. Căştile over ear nu sunt pentru oricine. Le cumperi pentru că vrei să asculţi muzică la o calitate foarte bună sau pentru a le adapta ţinutei. La acelaşi preţ cu Samsung Level Over putem descoperi produse over-ear de la Bose, Beats, Sennheiser, JBL sau House of Marley. Nu sunt mai slabe, dar trebuie să-i dau lui Samsung ce-i al său - designul e mai bun. Sunt căşti care nu arată ca şi cum ar putea fi purtate doar de un adolescent la modă, ci chiar de către un pasionat de muzică clasică sau de tatăl tău.

Concluzii

Eu, personal, nu aş cumpăra astfel de căşti pentru că sunt prea scumpe, iar eu sunt prea puţin audiofil. Din fericire, există pe piaţă şi oameni care vor căşti mari şi bune.

Samsung va avea o misiune grea să convingă utilizatorii să renunţe la Sennheiser, Bose sau Beats. Au un aspect elegant, dar sunt în continuare din plastic, iar volumul oferit, raportat la calitate, ar putea să vă dezamăgească.