REVIEW FitBit Zip: un gadget mic pentru cei care vor să slăbească un pic

REVIEW FitBit Zip: un gadget mic pentru cei care vor să slăbească un pic

Fitbit Zip se agaţă de buzunar şi îşi face singur treaba. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Gadgeturile de monitorizare a activităţii fizice au devenit foarte la modă în ultima perioadă. „Adevărul“ a testat Fitbit Zip, un pedometru inteligent care te poate motiva să faci câţiva paşi în plus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zip este „mezinul“ familiei Fitbit. Este mic, colorat şi câteodată scoate limba la tine. E genul de gadget pe care uiţi că îl ai în buzunar, dar care, la sfârşitul zilei, îţi reaminteşte că poate ar fi bine să te rezumi la o singură gogoaşă.

Design

Pedometrul este de dimensiunea unei monede de 50 de bani şi cântăreşte 8 grame. Vine în cinci culori (alb, negru, galben, albastru şi roz) şi se înveleşte într-o husă din silicon cu clips, care te ajută să ţi-l prinzi la curea, la buzunar sau la bustieră.

Pe spate are capacul pentru baterie şi în faţă un ecran de dimensiuni reduse pe care sunt afişate fel de fel de informaţii utile.

Ce ştie să facă

În primul rând, Fitbit Zip îţi numără paşii. Folosindu-se de un accelerometru, gadgetul îţi poate spune cât de mult ai mers într-o zi. Nu prea există metode de a-l păcăli, iar numărătoarea este destul de precisă.

Apoi, paşii sunt transformaţi în numărul de kilometri parcurşi, dar şi în numărul de calorii arse. Asta pentru cei care vor să ştie exact dacă îşi permit să-şi mai comande o porţie de mâncare.

Fitbit Zip arată şi ora, dar uneori se comportă şi ca un tamagotchi şi îţi afişază câte un emoticon în funcţie de cât de activ ai fost în ultimul timp. Uneori apar şi emoticoane surpriză, pentru a-ţi însenina ziua.

Dacă vrei să treci de la numărul de paşi efectuaţi la numărul de calorii arse, trebuie doar să-i dai un bobârnac prietenului de antrenament. Din nefericire, dacă nu eşti la lumină nu vei vedea mare lucru, deoarece ecranul nu este iluminat.

Bateria care vine în pachet poate fi înlocuită cu uşurinţă, dar producătorii promit până la 6 luni de autonomie aşa că nu trebuie să îţi faci griji în privinţa asta.

Ce se întâmplă cu datele

Se duc în cloud. Fitbit Zip dispune de aplicaţii pentru iOS, Android (compatibilă numai cu Samsung Galay S3, S4, Note 2 şi Note 10.1), dar şi de o aplicaţie pentru desktop. Utilizatorii trebuie să-şi creeze un cont gratuit pe fitbit.com (o pot face şi cu ajutorul contului de Facebook) unde îşi vor putea monitoriza activitatea.

Aplicaţiile de mobil permit sincronizarea automată prin bluetooth, însă pentru desktop este necesară folosirea unui dongle special inclus în pachet. Toate informaţiile sunt urcate pe serverele Fitbit şi cei mai harnici pot câştiga fel de fel de insigne.

Tot aici îi poţi adăuga pe prietenii care folosesc Fitbit şi fiecare pas se transformă într-o competiţie amicală.

Dacă vrei, poţi introduce şi activităţile pe care le-ai îndeplinit, mesele consumate pe parcursul zilei şi cantitatea de apă băută. Astfel, vei şti mai bine numărul de calorii consumate/arse şi vei putea să-ţi reglezi mai bine stilul de viaţă.

Preţ şi disponibilitate

Fitbit Zip este disponibil în oferta Orange România la preţul de 89 de euro (395). Tot la Orange găsim şi alte gadgeturi din gama Fitbit (One şi Flex), dar şi brăţara Nike Fuel.

Concluzie

Fitbit Zip este un companion amuzant care mi-a satisfăcut curiozităţile: cam cât merg într-o zi obişnuită, pe ruta casă-birou-casă? Cam 5.000 de paşi. Câte calorii ard dacă alerg toată ziua pe la conferinţe? Vreo 2.700. Ar trebui să fac mai multă mişcare? Probabil.

Îmi place foarte mult designul şi interfaţa simplă a lui Zip, însă ecranul fără iluminare şi preţul ridicat îl scot de pe lista unor eventuale cumpărături. Totuşi, cei care vor să se pună pe treabă serios şi vor să ştie câţi kilometri încap într-o tură de parc nu vor fi dezamăgiţi de acest gadget.

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările