REVIEW Allview Viva H8 - Tabletă, televizor, telefon. Dar la 1GB distanţă de a deveni atractivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allview Viva H8 e o tabletă care putea oferi mai mult, dar poate destul. FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu
Allview Viva H8 e o tabletă care putea oferi mai mult, dar poate destul. FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Allview începe să lanseze mai multe gadgeturi pe piaţă care să meargă cu dongle-ul de transmisie wireless pe TV, Smart2View. Allview Viva H8 este o asemenea tabletă şi a trecut prin mâinile noastre la un review.

Viva H8 este o tabletă de 8 inci, cu 3G şi posibilitate de a face apeluri telefonice. Am petrecut cu ea ceva timp şi ne-am ataşat. E lentă, dar înveţi să te foloseşti de ea. E uşoară, iar asta e un lucru bun. Poţi să dai telefoane, dar asta e ruşinos pe o tabletă de 8 inci. Allview a pus cam tot ce voiaţi pe ea, numai încă 1GB de RAM nu. E păcat că tableta e underpowered pe alocuri, dar trebuie să învăţaţi să o folosiţi.

Pentru banii ăştia, nu prea are rival. Nu vom dezbate aici dacă tabletele româneşti sunt valoroase sau nu. Dacă merită sau nu. Da, sunt dispozitive produse în China pe care românii le ataşează un brand şi le fac o modificare de sistem de operare. Dar sunt ieftine şi accesibile. E o bucată de tehnologie rezonabilă oferită fiecăruia dintre noi.

<strong>Design</strong>

Reuşit, foarte reuşit. Clasic şi elegant, fără mari exagerări. Pe partea din faţă avem o tabletă neagră, cu margini subţiri, un difuzor şi o cameră video. În partea dreaptă avem butonul de oprire, butoanele de volum şi un buton fizic de înapoi. Am mai văzut aşa ceva la alte tablete şi să ştiţi că e folositor, mai ales în metrou sau autobuz când citim cu o mână.

Mai jos, în spatele unei uşiţe negre găsim sloturile de SIM şi microSD. SIM-ul este unul de dimeniuni normale.

allview vivah8 foto razvan baltaretu/adevarul

Pe spate nu impresionează. Vine în două culori, cu părţile extreme pe un plastic negru, în timp ce carcasa e din metal. Pare robustă şi destul de uşoară. E per total un design elegant, frumos, care atrage ochiul. O adevărată plăcere.

<strong>Hardware</strong>

Are un procesor quad-core, la 1,2 Ghz pe platformă Cortex A7. Grafica este PowerVR SGX 544/OpenGL ES 2.0. Memoria internă este de doar 1 GB. Capacitatea de stocare este de 8 GB, dar putem pune un microSD de până la 32 de GB.

Performanţa am testat-o cu câteva jocuri tradiţionale nouă. Am încercan şi un Temple Run 2, un Minion Rush, un Angry Birds Star Wars II sau Deer Hunter 2014. Jocurile pornesc lent, au un lag de a se declanşa, dar odată ajungi acolo performanţele sunt ceea ce ne aşteptam. Dacă nu forţăm tableta cu prea mult multitasking, vom fi mulţumiţi. În momentul când descărcăm unele aplicaţii în acelaşi timp sau încercăm să fim prea rapizi în comutarea programelor, tableta ne reaminteşte că nu poate foarte mult. De obicei, declanşarea programelor se face foarte lent, meniul de multitasking porneşte mai lent şi oricum, în timp înveţi să foloseşti tableta la nivelul necesar.

Din păcate, Allview are o linie de tablete destul de extinsă şi în plus nevoia de a avea un preţ echilibrat. 1GB de RAM nu e destul pentru o tabletă performantă de top, dar aceasta nu intră în categoria aceasta. Noi o vom încadra în secţiunea medie din Mid Level. E o tabletă care se judecă fără sentimente, ci luând în considerare preţul.

allview vivah8 foto razvan baltaretu/adevarul

<strong>Ecran</strong>

7,9 inci, IPS LCD, cu o rezoluţie 1024x768 de pixeli. Alături de 1GB de RAM este locul unde se vede preţul acestei tablete. Se vede preţul. Allview nu s-a putut duce mai mult. Dar ştiţi ce? Să nu fim chiar atât de răi. Pentru că veţi vedea videoclipuri pe YouTube, filme şi jocuri, deşi calitatea lor nu va fi foarte bună. Alături de stick-ul ce duce imaginea în orice telefon care are o mufă HDMI, este o combinaţie foarte avantajoasă la acest preţ. Puteţi să vă transformaţi orice televizor într-unul inteligent, cu performanţe decente.

<strong>Conectivitate</strong>

Nu e doar o tabletă cu 3G, este şi telefon. Şi se conectează wireless la orice televizor. Aici e puterea lui Allview H8, deşi nu prea e elegant pentru convorbiri telefonice. Cu toate astea, Allview oferă căşti cu care puteţi vorbi la telefon. Sunt doar pentru telefon, în rest sunt proaste sau distorsionează.

<strong>Sunet</strong>

Slab. Are un difuzor prost, care nu asigură cine ştie ce. Nu vine cu căşti bune, ci cu unele cu microfon. Aşadar, e un minus.

allview vivah8 foto razvan baltaretu/adevarul

<strong>Cameră</strong>

Nu. Nu e o cameră de folosit. Mi-e foarte greu să vă spun ceva de camera aceasta. În lumină, afară, face nişte poze decente, ca o cameră compactă foarte veche. Dacă-i luaţi lumina, veţi vedea numai granulaţii pe imagine, iar când apropiaţi, nu ştie să focalizeze aproape deloc.

Are 5 megapixeli şi focalizare automată. Nu vă bazaţi pe ea. Camera secundară e bună pentru convorbirile pe Skype şi videochat, cu 2 megapixeli.

allview vivah8 foto razvan baltaretu/adevarul

<strong>Baterie</strong>

Este de 4.000 de miliamperi şi are o autonomie foarte bună pentru o tabletă cu 3G. Am folosit tableta pe internet mobil, pe Wi-Fi, jucându-mă şi urmărind video. M-a ţinut o zi întreagă şi chiar mai mult. De asemenea, bateria nu se duce foarte rapid atunci când rămâne în 5%.

Eu am avut o problemă, chiar şi cu încărcătorul Allview. Tableta se încarcă lent şi vă recomand să o încărcaţi la priză. Când o încărcaţi de la calculator va dura 8-10 ore până la a reuşi să aduceţi acumulatorul la 100%. În perioada de test, tableta nu a fost niciodată la 100%. Pentru că am fost pe drumuri şi pentru că dura prea mult. Aşadar, dacă sunteţi foarte activ şi mereu pe drumuri, e o tabletă potrivită, dar numai dacă nu petreceţi prea mult timp pe 3G sau jucându-vă. Chiar e extraordinar de greu să duci tableta asta la 100%.

<strong>Software</strong>

Android 4.2 Jelly Bean modificat de Allview puţin, la care jos s-a adăugat butonul de screenshot direct şi două butoane prin care putem să creştem volumul în convorbirea GSM. Nu e optimizat uluitor, dar e mai bine decât la alte device-uri Allview.

<strong>Preţ şi disponibilitate</strong>

Tableta vine la un preţ decent, aşa cum ne-am fi aşteptat. Pe site-ul oficial al Allview costă 999 de lei împreună cu dongle-ul Smart2View, care permite trimiterea imaginii către televizor. Fără acest accesoriu, costă 899 de lei. Dacă vreţi să investiţi, nu o cumpăraţi fără Smart2View pentru că va deveni doar o tabletă de 8 inci fără prea multe posibilităţi tehnice.

<strong>Plusuri:</strong>

  • Smart2View
  • Uşoară şi subţire
  • Autonomie rezonabilă

<strong>Minusuri:</strong>

  • Se încarcă extrem de greu
  • Performanţe de 2011
  • Ecranul nu este reuşit
  • Sunetul este submediocru

<strong>Am cumpăra acest dispozitiv?</strong>

Personal mi-aş fi dorit mai multă performanţă. Aş fi trăit şi cu ecranul mai slab. Pentru nivelul său de preţ este o alternativă bună dacă îl luaţi doar cu dongle-ul. Eu nu aş cumpăra-o pentru mine, deoarece este o tabletă un pic frustrantă care ar fi putut mai mult, dacă nu s-ar fi limitat doar la atât. Când ai multe gadgeturi în ofertă, încerci să nu le canibalizezi.

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina Tech Adevărul de pe Facebook

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite