Razer Huntsman Elite - ”Maşina de scris” a gamer-ului, cu switch-uri octomecanice (TECH REVIEW)

Razer Huntsman Elite - ”Maşina de scris” a gamer-ului, cu switch-uri octomecanice (TECH REVIEW)

Am folosit în ultimele săptămâni Razer Huntsman Elite, una dintre primele tastaturi de gaming care foloseşte switch-uri optomecanice, iar experienţa a fost una foarte plăcută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Design-ul este unul relativ simplu, singura extravaganţă a tastaturii fiind prezentă în partea din dreapta sus, acolo unde se află trei butoane destinate controlului media (play/pauză, next, back) şi o rotiţă cu ajutorul căreia controlezi nivelul sunetului.

Primul lucru pe care l-am remarcat la această tastatură nu ţine însă de aspectul său, ci mai degrabă de sunetul pe care îl produce. Huntsman Elite este o tastatură zgomotoasă (evident, doar e mecanică) şi nu prea ai cum să ascunzi asta, însă pe mine nu m-a deranjat, iar pe colegii de redacţie nu i-am întrebat, aşa că tot eu am fost cel fericit la sfârşitul zilei, pentru că sunetul pe care îl produce este foarte satisfăcător.

Profiluri diferite de iluminare

Senzaţia pe care ţi-o oferă este aceea a unei maşini de scris, un lucru care poate reprezenta încă un plus pentru nostalgici. Tastele sunt luminate, şi există o multitudine de profiluri pe care le poţi selecta din aplicaţia Razer Synapse pentru a-ţi personaliza tastatura în ce fel doreşti. Eu am ales Ripple, un profil care, atunci când apeşi o tastă, transmite o undă de culoare pornind de la acea tastă, spre extremităţile tastaturii, întocmai ca atunci când arunci o piatră într-un lac.

Există însă mult mai multe opţiuni, precum Fire (tastatura se colorează în nuanţe roşiatice), Wave (o varietate de culori traversează tastatura în sensul acelor de ceasornic sau invers), sau Starlight (tastele se aprind în mod aleator, în diferite culori, precum instalaţiile de lumini dintr-un brad de Crăciun). Trebuie să ţii cont însă de faptul că, dacă vrei să beneficiezi şi de lumini în timp ce foloseşti Huntsman Elite, va trebui să ai două porturi USB libere.

Taste bine spaţiate, rapiditate în gaming şi un plus de confort

Să lăsăm însă deoparte luminile şi sunetul şi alte aspecte de ordin stilistic. Cum se comportă tastatura în jocuri şi în task-uri de productivitate?

Foarte bine. Viteza de scriere este una excelentă, ţinând cont că tastele sunt mari, bine spaţiate, şi permit o atingere destul de uşoară. În jocuri, nu ar trebui să ai nicio problemă cu apăsarea butoanelor greşit, iar folosirea abilităţilor speciale în jocuri precum Apex Legends sau Overwatch se poate realiza cu uşurinţă.

Tastatura are inclusă în pachet şi un fel de ”restplace” pentru mâini, adică un alt dispozitiv care se ataşează la tastatura principală prin pini magnetici, fiind de asemenea iluminat, şi care oferă un confort sporit în timpul unor sesiuni de gaming mai lungi, datorită unei pernuţe. Prinderea acestui dispozitiv se realizează destul de uşor, însă am avut momente în care pinii au ieşit cu uşurinţă, fără voia mea. Nu e cel mai spectaculos accesoriu pentru gaming, dar e o adiţie bunicică.

Una peste alta, Razer a realizat o tastatură excelentă, care poate fi folosită atât pentru productivitate, cât şi pentru gaming. Preţul ei? În jur de 200 de euro. Cu siguranţă nu este unul ieftin, însă cei interesaţi de o tastatură de foarte bună calitate, rezistentă, şi care atrage de multe ori atenţia atunci când o foloseşti (fie prin sunet, fie prin lumini), ar putea fi atraşi de Razer Huntsman Elite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: