Războiul dintre Intel şi AMD are de acum un câştigător clar. Care este cel mai puternic procesor din lume şi cât costă

Războiul dintre Intel şi AMD are de acum un câştigător clar. Care este cel mai puternic procesor din lume şi cât costă

Foto: Cumpar.net

Lupta dintre Intel şi AMD din ultimii 20 de ani nu a avut neapărat un câştigător. Fiecare companie s-a zbătut să vină cu procesoare care mai de care mai performante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă Intel a avut mereu produse fiabile, care veneau însă la preţuri destul de piperate, AMD s-a adresat mai mult segmentului mid-range de piaţă. Nu se ocupau cu procesoare high-end şi nici nu ofereau chipuri care să te usuce de bani.

Însă, de curând, AMD a anunţat că va lansa un procesor care să le întreacă pe toate. AMD Ryzen Threadripper, are 16 nuclee reale şi 32 virtuale. Este cel mai puternic procesor din lume, iar costul său este unul pe măsură. Dacă vrei să-ţi cumperi unul, va trebui să scoţi din buzunar aproximativ 4100 de lei.

Un site care se ocupă cu măsurarea foarte exactă a performanţelor diferitelor porcesoare a tras concluzia mult aşteptată. Ryzen Threadripper a fost ”aruncat” în competiţie cu rivalii de la Intel, iar rezultatul este unul incredibil.

Nu numai că este cel mai puternic procesor din lume, dar următoarele nouă din Top 10 sunt toate produse de Intel. Un alt aspect interesant este faptul că, la preţul de 999 de dolari, Threadripper s-a clasat în faţa lui Intel Xeon E5, care costă în jur de 2700 de dolari.

Foto: cpubenchmark.net

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: