Primul eveniment Apple din 2021: ce produse a prezentat gigantul din Cupertino, când se lansează şi cât costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tim Cook, CEO Apple. FOTO EPA-EFE
Tim Cook, CEO Apple. FOTO EPA-EFE

Apple a prezentat azi, 20 aprilie, în cadrul primului eveniment de lansare din 2021, un nou iMac colorat, un iPad Pro actualizat cu 5G şi cipul M1.

Apple a anunţat, de asemenea, un dispozitiv de urmărire a dispozitivelor pierdute AirTag şi un Apple TV 4K actualizat cu o telecomandă nouă.

Principalele produse anunţate sunt:

  • iMac-uri subţiri în şapte culori, cu ecran Retina de 24 inci, rezoluţie 4.5K şi cipuri M1 ale Apple
  • iPad Pro cu cipul  M1 al Apple şi ecran îmbunătăţit
  • iPhone 12 violet
  • AirTag, accesoriu pentru găsirea obiectelor pierdute. 
  • Televizor 4K şi telecomandă Apple TV

Noul iMac de 24 de inci vine în şapte culori, cu ecran Retina de 24 inci, rezoluţie 4.5K şi cipul M1. Are o cameră îmbunătăţită, care poate înregistra videoclipuri 1080p în condiţii de lumină slabă. Mouse-ul şi tastatura Apple vin în aceleaşi culori ca noile iMac-uri.

Modelul cel mai ieftin costă 1.299 de dolari, iar o versiune mai performantă costă 1.499 de dolari. Noile iMac-uri sunt disponibile la precomandă începând cu 30 aprilie şi vor fi livrate în a doua jumătate a lunii mai, a spus Apple.

Apple a anunaţat noi tablete iPad Pro mai performante, care care utilizează cipul M1 al companiei, prezent şi pe computerele sale Mac. Anterior, iPad-urile foloseau cipuri din seria A, care alimentează iPhone-urile. 

Modelul nou include un conector USB-C îmbunătăţit care va permite iPad-ului să se conecteze la monitoare cu rezoluţie mai mare şi să descarce fotografii mai rapid.

Noul iPad Pro 20 aprilie 2020 FOTO APPLE INC.

Modelul IPad Pro de 12,9 inci are un ecran îmbunătăţit folosind o gamă de LED-uri, care este mai strălucitoare şi are o rezoluţie mai bună a culorilor decât afişajele anterioare, folosind o tehnologie numită Mini-LED.

Varianta cu ecran de 11 inci porneşte de la preţul de 799 de dolari, iar cea cu ecran de 12,9 inci de la 1099 de dolari. Acestea vor fi disponibile de la jumătatea lunii mai.

Acelaşi iPhone 12 într-o culoare nouă, violet.

Apple iPhone 12 violet FOTO APPLE INC.

Apple a anunţat AirTag, un accesoriu pentru iPhone, la preţul de 29 de dolari bucata. Va fi pe rafturile magazinelor pe 30 aprilie.

AirTag foloseşte tehnologia Apple numită Find My, care foloseşte o reţea de iPhone-uri pentru a găsi obiecte pierdute. Foloseşte o tehnică pe care Apple o numeşte „găsire de precizie”, care spune că este atentă la confidenţialitate. Ca utilitate şi mod de lucru, pare că seamănă cu SmartTag de la Samsung.

Apple AirTag FOTO APPLE INC.

Apple TV a fost actualizat cu un nou procesor, va putea gestiona videoclipuri HDR cu o rată mai mare de cadre pe secundă, pentru imagini mai fluide, şi va include o nouă caracteristică care va utiliza camera iPhone pentru a regla calitatea imaginii televizorului.

Apple TV 4K si noua telecomada Siri FOTO APPLE INC.

Apple lansează o nouă telecomandă reproiectată pentru Apple TV. Este fabricată din aluminiu şi are butoane dedicate pentru navigarea în meniuri. Va fi livrată în a doua jumătate a lunii mai cu noul Apple TV 4K, care costă 179 de dolari sau 199 de dolari, în funcţie de stocare, 32 sau 64 de GB.

La încheierea prezentării acţiunile Apple au scăzut cu aproximativ 2%.

Înregistrarea integrală a evenimentului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite