Poliţiştii din China, dotaţi cu căşti care pot măsura temperatura corporală a trecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Hepta
/ Zuma Press
FOTO Mediafax / Hepta / Zuma Press

Poliţia şi unităţile de control al epidemiilor din China pot acum să analizeze potenţialii infectaţi de coronavirus cu ajutorul căştilor inteligente cu aspect futurist.

Compania Kuang-Chi cu sediul în Shenzhen a livrat căşti inteligente poliţiei, care pot măsura rapid temperatura corpului în mulţimi. Camerele cu infraroşu ataşate la căştile N901 permit purtătorilor să măsoare temperatura de la până la cinci metri distanţă. Pot să scaneze coduri QR şi funcţie de recunoaştere facială, potrivit companiei.

Pe lângă faptul că includ ochelari de realitate augmentată (AR), căştile sunt echipate şi cu conectivitate Wi-Fi, Bluetooth şi 5G, a spus compania când a a început producţia în noiembrie 2019. Căştile sunt deja utilizate în Shanghai şi în alte oraşe din China.

Compania Kuang-Chi spune despre căşti că sunt şi uşoare datorită materialelor speciale, la care a contribuit şi Ministerul Chinez al Ştiinţei şi Tehnologiei.

  

Alte companii de tehnologie din China au dezvoltat, de asemenea, soluţii pentru detectarea inteligentă a temperaturii. Companiile dezvolatatoare de echipamente cu inteligenţă artificială (AI), Megvii şi Baidu au creat sisteme de detectare a febrei care sunt deja utilizate la metroul din Beijing. Şi compania chineză DJI are în portofoliu o dronă care poate poate măsura temperatura corpului uman.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite