Panasonic vrea să aducă cinematograful în sufragerie prin noile televizoare Viera cu rezoluţie 4K şi funcţii inteligente

Panasonic vrea să aducă cinematograful în sufragerie prin noile televizoare Viera cu rezoluţie 4K şi funcţii inteligente

Panasonic are noi modele 4K. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Panasonic are o gamă nouă de televizoare pentru Europa, din seria Viera 4K. E vorba, în primul rând, de AX800, însoţit de modelul full HD AS800. Acestea dispun de câteva funcţii inteligente de control şi prezentarea conţinutului, iar compania promite o calitate mai mare a imaginii, odată cu fuziunea diviziilor Plasmă şi LED. Practic, e viitorul Panasonic de după epoca TV-ului cu plasmă.

Seria AX800 este disponibilă în negru sofisticat şi cu o gamă variată de ecrane de 50, 58 şi 65 inci. În plus, AS800 este disponibil în varianta titanium metal şi ecrane de 47, 55 şi 60 inci. Panasonic a anunţat de asemenea şi disponibilitatea din toamnă a seriei AX900 4K Ultra HD. Pentru o experienţă superioară, AX900 oferă un panel superior, cel mai înalt grad de contrast (local dimming) şi un procesor puternic. AX900 reprezintă dovada a calităţii imaginii 4K cuprinsă într-un design modern, se arată în comunicatul remis „Adevărul“.

Calitatea imaginii 4K Ultra HD

Procesorul seriei AX800 de la Panasonic, Hexa Processing Engine PRO, alături de tehnologia avansată de procesare şi redarea inovativă a imaginii, maximizează calitatea imaginii atât pentru conţinut 4K cât şi pentru conţinut creat pentru rezoluţii mai mici de atât. Alături de funcţia 2000Hz Back Light Scanning (BLS) şi de motorul 4K Intelligent Frame Creation, AX800 garantează o claritate de excepţie a imaginii, chiar şi în cazul imaginilor aflate în mişcare rapidă. 

Tehnologia de ultimă generaţie Local Dimming PRO disponibilă pentru AX800 oferă o excelentă reducere a intensităţii luminii pentru a creşte performanţa contrastului şi a genera imagini dinamice prin culori negre intense şi albe, ultra-strălucitoare. Sistemul pune la dispoziţie detalii adiţionale atât în zonele întunecate cât şi în cele strălucitoare, analizând şi optimizând imaginile individuale în timp real. Astfel, contrastul oferit de AX800 va fi deosebit şi va pune în evidenţă calitatea surprinzătoare a imaginii.   

Pentru a genera culori asemănătoare cu cele ale sursei de origine, AX800 utilizează paneluri LCD echipate cu o lumină de fundal LED recent dezvoltată. De asemenea, tehnologia Studio Master Colour permite televizoarelor Panasonic 4K LED să reproducă culorile cu acurateţe chiar şi la o rată de saturaţie şi luminozitate scăzute, îmbunătăţind astfel calitatea imaginilor întunecate. THX a acordat recent modelului AX800 certificatul THX 4K Display pentru o calitate excelentă a imaginii, acesta reproducând perfect culoarea dorită de regizorii de filme în procesul de re-mastering. THX a testat peste 30 de zone diferite pentru a certifica televizorul în ceea ce priveşte oferirea unei experienţe cinematografice 4K autentice.

AX800 este primul din dreapta (prezentare la Convenţia Panasonic din Amsterdam)

Conţinut 4K la îndemână

AX800 este televizorul perfect pentru conţinutul 4K Ultra HD la rezoluţii de 3,840 x 2,160 pixeli. Seria este echipată cu noul port HDMI 2.0, compatibil cu High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) 2.2 Protocol, ce permite conţinutului 4K să poată fi transmis într-un ritm crescut de cadre. Prin semnalele transmise de 60 de cadre pe secundă, AX800 reprezintă alegerea perfectă pentru consumatorii ce caută nivelul superior în home entertainment dar şi pentru profesionişti, cei care lucrează în studiouri TV mici şi pentru care calitatea imaginii este obligatorie. 

În plus, faţă de portul HDMI 2.0, AX800 este echipat cu un terminal DisplayPort care transmite semnale 4K la 50/60Hz, fără a reduce culoarea sau perfomanţa redării cadrelor. Împătimiţii jocurilor video pot conecta foarte uşor PC-ul prin DisplayPort 60p şi se pot bucura de cele mai noi jocuri video la detalii incredibile şi cu o claritate foarte mare a mişcării. Scalarea avansată facilitează redarea filmelor  la o claritate foarte mare în format HD Blu-Ray.   

Pasionaţii de fotografie se pot bucura de funcţia 4K Photo Viewer sau prin cea 4K Swipe & Share, disponibile prin Panasonic Remote 2 App, prin intermediul tabletei sau a smartphone-ului. Televizoarele 4K UHD permit de asemea redarea videclipurilor 4K prin USB sau cardul SD, fiind compatibile cu formatul HEVC (High Efficiency Video Codec).

Browser-ul 4K îmbunătăţeşte paginile web, iar prin intermediul canalului Panasonic 4K utilizatorii pot accesa conţinut video 4K.

Panasonic speră să fie produs mai mult conţinut 4K şi prin camera GH4, prima mirrorless care filmează la această rezoluţie. Mai jos este un videoclip de test.

Caracteristici inteligente pentru o utilizare uşoară

My Stream, disponibilă atât pentru modelele AX800 cât şi AS800, redefineşte experienţa vizionării TV. Serviciul pune la dispoziţie canale individualizate cu conţinut personalizat pentru toţi membrii familiei, agregat din surse diverse. Utilizatorul are acces la filme şi emisiuni TV transmise prin cablu, terestru sau Video on Demand (VOD), în funcţie de preferinţele de vizionare. Astfel, conţinutul dorit este disponibil fără a pierde timp pentru căutarea lui. Înregistrări, filme, fotografii sau clipuri video online, vor fi incluse acum în interfaţa my Stream.   

Tehnologia de recunoaştere vocală, disponibilă prin intermediul telecomenzii touchpad şi a aplicaţiei Panasonic TV Remote 2, identifică care dintre membrii familiei utilizează televizorul şi încarcă automat profilul my Stream al acestuia. În plus, interacţiunea vocală inovatoare şi funcţiile de control înţeleg nu doar cuvinte, ci şi fraze întregi. De asemenea, sunt disponibile comenzi.

Viera AX800 şi AS800 au fost create pentru a permite o operare uşoară chiar şi în cazul celor mai non-tehnici utilizatori. Ele includ un ecran de start My Home optimizat care poate fi personalizat în funcţie de preferinţele individuale ale fiecărui membru al familiei. Acum sunt disponibile pentru descăcare mai multe opţiuni de ecran de start, incluzând teme din sport (fotbal), jocuri, Twitter, Facebook şi Youtube.

Un meniu de informaţii nou şi inovator afişează în mod automat detalii utile pentru toţi membrii familiei, rapid şi accesibil. Un senzor de proximitate ataşat tehnologiei de recunoaştere facială disponibilă prin intermediul unei camere integrate permit identificarea prezenţei utilizatorului şi afişează automat informaţia relevantă, precum prognoza meteo, mesaje, ora sau alte notificări. Toate acestea se întâmplă fără a deschide televizorul. Chiar dacă eşti în afara casei poţi trimite text, clipuri video sau fotografii către un membru al familiei prin intermediul serviciului de cloud Panasonic şi aplicaţiei TV Remote 2, accesibile din meniul de informaţii al televizorului.  

Televizor oriunde vă aflaţi

Cu Viera AX800 şi AS800, nu trebuie să fiţi acasă pentru a accesa conţinut de calitate. Prin intermediul Panasonic Remote 2 App şi prin conexiunea la Panasonic Cloud puteţi viziona programele TV sau filmele pe tabletă sau pe smartphone, indiferent de locul în care vă aflaţi. În cazul în care călătoriţi, funcţia TV Anywhere vă permite să începeţi să urmăriţi un film acasă şi să îl înregistraţi în momnentul în care plecaţi, reluând astfel urmărirea lui în momentul în care ajugeţi la hotel. În cazul în care aţi uitat să porniţi înregistrarea, puteţi face acest lucru prin intermediul Panasonic Remore 2 App.

 

 

Află mai multe despre Panasonic: 

Interviu cu directorul Panasonic Europa: când vinzi telefoane, poţi să fii lider azi şi pierzător mâine, ca Nokia sau BlackBerry

„Tech Adevărul“ a testat prima cameră mirrorless care filmează 4K. Panasonic GH4 va fi lansată în această primăvară

Panasonic se întrece cu GoPro: va lansa o cameră portabilă care filmează 4K

REVIEW Panasonic Lumix GX7 - O cameră foto interesantă pregătită pentru premiul „mirrorless cum laude“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: