Nu vei mai avea maşină, în viitor, pentru că tehnologia îţi va oferi ceva mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Henry Ford, "părintele" automobilului modern, a zis că dacă i-ar fi întrebat pe oameni ce vor, ei ar fi spus că doresc cai mai rapizi. Dacă oamenii ar fi întrebaţi acum, probabil că ar dori maşini mai rapide, dar cum s-a întâmplat cu caii şi maşinile vor dispărea ca să apară sub o nouă formă.

Google vrea maşini autonome, iar Tesla a construit cele mai dorite maşini electrice, care au şi capacitatea de a se autopilota. În tot acest timp, Volkswagen are probleme din cauză că a încercat să trişeze la testele de emisii de carbon. Mai mult, Apple, cea mai mare companie din tehnologie, ar putea dezvolta un autovehicul. Zvonuri au fost nenumărate şi are capacitatea pentru aşa ceva. Toate acestea duc în punctul în care maşina va fi inutilă ca bun deţinut de individ. 

Tim Cook, directorul Apple, a declarat la WSDJLive 2015 că întreaga industrie auto va trece printr-o schimbare majoră. Era şi timpul, dat fiind că de peste un secol avem acelaşi lucru, dar de fiecare dată îmbunătăţit. În esenţă, maşina a rămas ceea ce a fost încă de la Model T: vehicul autopropulsat cu patru roţi, mijloc de control şi locuri pentru şofer şi pasageri. Viitorul în care Apple s-ar implica este cel al maşinilor care se autoconduc. 

Cook a mai spus că software-ul este important, iar un sistem autonom fix asta presupune: programe "Inteligente" conectate la baze imense de date. Afirmaţiile directorului Apple vin la câteva luni după ce Jamais Cascio, futurolog şi membru al Institute for Ethics and Emerging Technologies, declara pentru Business Insider că în următoarele trei decenii nu vom mai avea nevoie să deţinem o maşină.

"Vom mai vedea oameni care chiar îşi vor preţui maşinile personale, dar aşa sunt şi oameni pasionaţi de echitaţie şi deţin azi cai. Totuşi, nu o fac din raţiuni utilitare, ci din pasiune", a explicat Cascio. "Va fi o schimbare culturală mai mare decât cea care s-a produs în tehnologie, din cauză că oamenii s-au ataşat de vehiculele acestea", a completat acesta.

image

"Transportul va fi un serviciu pe care nici nu îl vei sesiza, deoarece nu îţi pasă de maşina care te-a dus într-un loc şi nici dacă tot aceea te duce în altă parte. Ceea ce vom avea va fi ca o plimbare pe trotuar (n.r.: trotuarul fiind comun tuturor). Maşina va deveni o unealtă", a mai spus Cascio. Şi în acest univers al uneltelor, cele autonome şi cele împărţite cu alţi oameni vor fi cele care vor deplasa mai mulţi oameni în acelaşi timp. Până în 2030 se estimează ca industria maşinilor autonome va reprezenta 87 de miliarde de dolari. Viitorul acesta nu vine peste noapte, dar este mai eficient şi eficientizarea mereu a grăbit schimbarea.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite