Noua vedetă pe Kickstarter e un mp3 player care promite cea mai bună experienţă audio pentru muzica digitală

Noua vedetă pe Kickstarter e un mp3 player care promite cea mai bună experienţă audio pentru muzica digitală

În doar o zi, Pono şi-a îndeplinit menirea pe Kickstarter şi acum va fi gata de lansare.

În 2001, Apple reinventa player-ul portabil prin lansarea iPod-ului. Acum, la peste zece ani distanţă, astfel de dispozitive au fost înlocuite de telefoane. Totuşi, surprize există. A săptămânii şi poate a lunii este proiectul player-ului Pono care în doar o zi a primit deja finanţarea pe Kickstarter. Şi nu vine fără laudă, promite cea mai bună experienţă audio din lume.

„Misiunea lui Pono este să ofere cea mai bună experienţă audio posibilă pentru colecţia ta digitală de muzică“, aşa începe descrierea proiectului pe Kickstarter. Se pare că a fost o frază suficient de puternică, deoarece în aproape o zi proiectul a primit finanţare. Acum, peste 3.800 de oameni au decis să îl susţină şi să aştepte această experienţă foarte bună. În prezent, mai sunt 34 de zile pentru acest proiect şi fondurile sunt de peste 1,25 milioane de dolari. Aveau nevoie doar de 800.000 de dolari.

Proiectul pentru Pono există încă din septembrie 2012, iar cel mai mare susţinător este Neil Young, un cântăreţ canadian. De fapt, Pono a apărut sub formă de concept la mijlocul anului 2011, când a fost creată echipa care trebuia să îl concretizeze. Revista „Rolling Stone“ scria în 2012 despre cum Young a vorbit deja cu mari companii din industria muzicii, cum ar fi Sony sau Dolby, iar el voia player-ul care să ofere cel mai bun sunet. „Este vorba de muzică, de muzică adevărată“, afirmă acesta.

„Vrem ca muzica digitală să intre în secolul al XXI-lea şi asta face Pono. N-am putea fi mai entuziasmaţi ca acum, nu pentru noi înşine, ci pentru toţi aceia care sunt emoţionaţi de ceea ce reprezintă muzica în vieţile lor“, a mai spus Young. Acest player va fi vândut pentru 400 de dolari, dar prin Kickstarter poţi obţine unul la preţul de 300 de dolari, fiind unul dintre susţinători. Dacă mai plusezi cu 100 de dolari, obţii un Pono cu semnătură de artist, de la Young, Williw Nelson sau Tom Petty.

Proiectul Pono în videoclipul de prezentare

„Pono“ înseamnă, în insulele Hawaii, „cinstit“, „drept“, iar asta vrea să vândă, muzica aşa cum este ea. Este un player cu forma de prismă, disponibil în mai multe culori, cu doar trei butoane şi capabil să redea muzica la cea mai bună calitate de 9216 kbps (192 kHz/24 bit) în format FLAC. Se va conecta prin miniUSB la PC, are două mufe pentru căşti şi, conform anunţului de pe Kickstarter, va oferi în format digital cel mai bun sunet din înregistrăile analog. Cel mai scump pachet pe Kickstarter costă 5.000 de dolari şi îţi aduce o cină VIP cu Neil Young, un Pono semnat de o celebritate şi o noapte la Half Moon Bay Ritz Carlton.

Pono în diverse faze de proiectare şi dezvoltare

Neil Young s-a remarcat prin piese precum „Heart of Gold“, „Like a Hurricane“ şi „Hey, Hey, My My (Into the Black)“, a fost de două ori inclus în Rock and Roll Hall of Fame şi în ultimii 40 de ani şi-a încântat fanii cu muzica sa în care se combină stilurile folk, rock, grunge, soul şi country. „The Loner“, cum este supranumit Neil Young, este şi un talentat regizor şi compozitori de muzică de film. Un lungmetraj al său a fost prezentat, în 2008, la festivalurile Sundance şi de la Berlin, iar, în 1994, muzicianul canadian a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cântecul „Philadelphia“ de pe coloana sonoră a filmului omonim, scrie Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările