Noua metodă prin care hackerii te atacă fără să aibă nevoie de internet

Noua metodă prin care hackerii te atacă fără să aibă nevoie de internet

Un stick USB poate fi o unealtă bună pentru a răspândi viruşi.

Mailurile spam şi site-urile de phishing sunt folosite de hackerii de ani buni, dar acum au o metodă inedită şi n-au nevoie de internet.

În Marea Britanie şi în Australia, hackerii au început să distribuie viruşi prin stick-uri USB lăsate în cutia poştală. Un astfel de gadget pare inofensiv, oamenii cred că e un premiu, îl folosesc şi abia apoi descoperă că sunt distribuitoare de fişiere malware şi ransomware. Dacă de malware ai şanse mai mari să scapi, un program de tipul ransomware te lasă complet fără calculator.

Astfel de programe sunt create să genereze bani prin blocarea computerelor şi solicitarea de recompense. Cele mai multe au mesaje prin care eşti informat unde trimiţi banii. Unele dintre aceste stick-uri vin chiar cu false oferte promoţionale, astfel încât utilizatorii de PC-uri să le folosească fără griji.

Stick-urile USB care ajung în cutiile poştale vin în plicuri nemarcate şi netimbrate, ceea ce înseamnă că sunt puse de o persoană direct în cutia poştală. Nu ar fi exclus ca pe viitor să le livreze direct la adrese. Deşi metoda este riscantă, nimeni nu a fost prins până acum şi ar fi cam greu de identificat un hacker, din moment ce nu umblă cu cagulă pe faţă şi se fereşte de trecători. Firesc, cea mai sigură metodă de siguranţă e bunul-simţ. Dacă ceva e gratis, nu e, de fapt, gratuit şi cumva tot vei plăti. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările