Noi detalii despre Apple Car: maşina va putea opera fără şofer, fiind complet autonomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concept al maşinii Apple. Foto: ConceptCreator/YouTube
Concept al maşinii Apple. Foto: ConceptCreator/YouTube

Un raport al celor de la CNBC anunţă că Apple şi Hyundai/Kia Motors sunt aproape de a ajunge la o înţelegere pentru producerea maşinii Apple.

Luna trecută, Hyundai confirma că se află în discuţii cu Apple, fără să dezvăluie însă motivul acestora. Ulterior, au apărut mai multe zvonuri care detaliau parteneriatul la care ar urma să ajungă cele două companii, unele dintre ele incluzând şi viitoarele specificaţii ale maşinii electrice pe care Apple vrea să o creeze.

Un nou raport al celor de la CNBC, citat de 9to5mac, aduce mai multe detalii cu privire la această înţelegere. Se pare că Apple Car va fi produsă la o fabrică Kia din West Point, Georgie, iar Apple şi Hyundai sunt foarte aproape de a ajunge la o înţelegere în valoare de 3,6 miliarde de dolari, conform unei publicaţii sud-coreene. Dacă zvonurile sunt corecte, atunci maşina ar putea intra în producţie în 2024.

Însă, deşi Hyundai este considerată ca partenerul principal al Apple pentru construirea maşinii, compania din Cupertino ar lua în considerare şi alţi producători auto. „Apple ar putea să decidă în final să lucreze cu un alt producător auto sau să aleagă un alt producător auto în plus faţă de Hyundai” se arată în ştirea celor de la CNBC.

Raportul include şi un zvon care pare extrem de neobişnuit, ţinând cont că vorbim de prima maşină construită de Apple: vehiculul ar urma să fie complet autonom, iar o sursă a CNBC menţionează că „maşinile Apple nu vor fi construite pentru a avea şoferi”. O astfel de maşină ar putea aşadar să fie oferită iniţial companiilor de livrări sau de taxi, şi nu consumatorilor normali.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite