Microsoft cumpără Nokia până la finalul lunii şi o transformă în Microsoft Mobile

Microsoft cumpără Nokia până la finalul lunii şi o transformă în Microsoft Mobile

Nokia va deveni „Microsoft Mobile“ după 25 aprilie. FOTO Reuters

Până la finalul acestei luni, Nokia va deveni parte a Micrososft. Totuşi, odată cu tranziţia, va dispărea marca Nokia şi va primi „semnătura“ gigantului american.

Microsoft a anunţat că va cumpăra Nokia cu peste 7 miliarde de dolari, asigurându-se astfel că cel mai dedicat producător pe Windows Phone 8 devine parte din portofoliul său. Această tranzacţia a primit aviz favorabil din partea tututor organismelor de reglementare şi după ce finalizarea era aşteptată în martie, acum avem o nouă dată: 25 aprilie. Mashable notează că din acel moment, Nokia va dispărea ca brand.

Partea de mobile din Nokia care a fost cumpărată de Microsoft va deveni „Microsoft Mobile“, după cum se arată într-un memo publicat de NokiaPowerUser. „După finalizarea tranzacţiei dintre Microsoft şi Nokia, numele Nokia Corporation/Nokia Oyj se va schimba în Microsoft Mobile Oy“, se arată în document. Acele particule, oy şi oyj sunt denumiri pentru companii, în Finlanda. 

Nokia devine parte a Microsoft, dar rămân în picioarele toate acele parteneriate pe care Nokia le-a încheiat. „Microsoft îşi asumă toate drepturile, beneficiile şi obligaţiile pe care le are Nokia Devices and Services“, se mai arată în acest document. Tranzacţia dintre Nokia şi Microsoft s-a realizat spre finalul anului 2013, iar în prezent Nokia este compania care vinde cel mai bine dispozitive cu Windows Phone 8. În fapt, este şi singurul producător care a mizat totul pe WP 8, iar recent a lansat platforma Nokia X, dispozitive entry-level cu Android.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: