Microsoft anunţă Windows 11 cu un nou design, caracteristici de gaming şi suport pentru rularea aplicaţiilor de Android. Află dacă poţi face upgrade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Windows 11.
Windows 11.

Microsoft a confirmat astăzi, 24 iunie, numele următoare versiuni de Windows şi a oferit detalii ample despre aceasta, fără a preciza o dată exactă de lansare.

După luni de indicii despre noul sistem de operare şi o scurgere uriaşă de Windows 11, noul sistem de operare Microsoft a fost anunţat oficial.

Principala direcţie pentru Windows 11 este simplificarea interfeţei utilizatorului, un nou magazin Windows şi îmbunătăţirea performanţei şi a multitasking-ului. Windows 11 va include, în premieră, suport pentru rularea aplicaţiilor de Android. 

Pe Windows 11, noua funcţie de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicaţia Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecţional.

Widgeturile Windows şi gesturile tactile sunt o parte importantă din Windows 11. Widgets aduc un nou flux de ştiri personalizat, alimentat de inteligenţa artificială şi ultima versiune a browser-ului Microsoft Edge. Widgeturile încorporate includ pe lângă fluxul de ştiri, vreme şi hărţi.

Microsoft îmbunătăţeşte, de asemenea, gesturile pentru utilizarea tabletelor şi ecranelor tactile. În loc să treacă în modul tabletă, Windows 11 se adaptează pur şi simplu pentru a-ţi permite să foloseşti cu uşurinţă sistemul de operare. Se adaugă îmbunătăţiri la scriere şi la tastarea vocală. Cu anumite pen-uri, Windows 11 va avea şi feedback haptic. 

Auto HDR, o caracteristică a Xbox Series X / S, va face parte din Windows 11. Activarea Auto HDR va adăuga gamă dinamică bogată la un număr mare de jocuri DirectX 11 şi DirectX 12, atâta timp cât ai un monitor HDR compatibil.

Microsoft promite îmbunătăţiri ale vitezei şi performanţei pentru Windows 11. DirectStorage, o caracteristică nouă a Xbox Series X / S, va face parte din Windows 11. DirectStorage va avea nevoie de cele mai recente unităţi NVMe pentru a accelera timpul de încărcare a jocului pe Windows 11 şi dezvoltatorii de jocuri vor trebui să permită acestei tehnologii scăderea timpilor de încărcare.

Windows 11 gaming xbox

Xbox Game Pass este, de asemenea, integrat în Windows 11, datorită unei noi aplicaţii Xbox pe care compania a testat-o de luni de zile. 

Una dintre cele mai importante schimbări ale Windows 11 este noul magazin şi suport pentru aplicaţiile Android. Magazinul Microsoft este reproiectat şi va suporta o serie întreagă de aplicaţii care nu au fost de obicei disponibile în magazinul de aplicaţii Windows. Aceasta include aplicaţii din Adobe Creative Suite şi aplicaţii Android, inclusiv TikTok şi Instagram.

Cea mai importantă veste este că Windows 11 va rula şi aplicaţii Android. Microsoft a colaborat cu Amazon şi Intel pentru a face acest lucru o realitate, iar Windows 11 va folosi tehnologia Intel Bridge pentru asta. Microsoft a demonstrat cu TikTok şi alte aplicaţii Android care rulează alături de aplicaţiile Windows pe Windows 11, iar compania intenţionează să împărtăşească mai multe informaţii despre acest lucru „în următoarele luni”.

Windows 11 aplicatii Android

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi şi pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com şi descărca aplicaţia PC Health Check, aflată în partea de jos a paginii.

Microsoft colaborează cu partenerii săi pentru a se asigura că toate computerele cu Windows 10, care pot fi achiziţionate în prezent, sunt pregătite pentru actualizarea la Windows 11. Actualizarea gratuită va fi lansată pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând şi în 2022. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, Microsoft  va începe să partajeze o versiune pilot a Windows 11, pentru feedback, în cadrul Programului Windows Insider - o comunitate de fani Windows. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite