Meta urmează să-şi lanseze prima pereche de ochelari de AR în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Meta

Peste doi ani, Meta îşi va lansa prima pereche de ochelari cu funcţii de realitate augmentată, produsul fiind considerat de Mark Zuckerberg iPhone-ul companiei.

Prima pereche de ochelari de AR a Meta, fosta Facebook, este în prezent în lucru şi cunoscută intern drept Project Nazare. Aceasta ar urma să fie lansată în 2024, conform unor surse anonime citate de The Verge.

Ochelarii vor putea funcţiona independent, în sensul că nu vor avea nevoie să fie conectaţi la un PC sau la un smartphone, însă, pentru procesare, se vor baza pe un dispozitiv de forma unui telefon care va conţine, probabil, chipset-ul şi memoria.

Controlul va fi realizat prin intermediul unei brăţări care va sta la încheietura utilizatorului şi va „traduce” mişcările acestuia prin impulsuri electrice.

Primii ochelarii de AR ai Meta vor folosi un sistem de operare bazat pe Android, vor avea funcţii de urmărire a ochilor, efecte 3D de realitate augmentată, o cameră frontală cu un câmp larg de vizualizare, sunet stereo şi un design „acceptabil din punct de vedere social”.

După primii ochelari de VR ai Meta din 2024, vor urma upgrade-uri la fiecare doi ani. Compania are deja planuri pentru o pereche mai uşoară şi mai avansată în 2026 şi deja un al treilea model în 2028.

Deşi estimările interne vorbesc de vânzarea a doar câtorva zeci de mii de modele, şeful Meta, Mark Zuckerberg consideră că produsul va fi esenţial pentru companie, având potenţialul de a aduce un nou suflu, aşa cum a adus primul iPhone pentru Apple.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite