Maşinile care se conduc singure vor fi capabile să „vadă“ după colţuri

Maşinile care se conduc singure vor fi capabile să „vadă“ după colţuri

Maşinile autonome, împreună cu cele electrice, înseamnă viitorul industriei auto. Ele sunt deja realitate, însă va mai dura ceva până vor putea fi implementate la scară largă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, siguranţa pe care o oferă va trebui îmbunătăţită.

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă tehnologie dezvoltată de oamenii de ştiinţă de la MIT se foloseşte de modificările de lumină de la sol pentru a determina eventuale obstacole care se situează după colţuri. Practic, analizează umbrele de pe carosabil ca să vadă dacă se apropie ceva dintr-o anumită direcţie şi dacă există risc de impact.

Noua tehnologie a fost testată cu preponderenţă într-um mediu închis, precum o hală, însă practicalitatea acesteia se transpune şi pe stradă. Însă totul depinde de condiţiile de luminozitate, poate cel mai mare obstacol în calea maşinilor autonome. Asta înseamnă că, pe timp de noapte, tehnologia va fi mult mai puţin relevantă.

Poate o modalitate mult mai bună de folosirea a acesteia implică maşinile cu şofer. În sensul că poate funcţiona ca o avertizare, sonoră sau vizuală, pentru a-l face pe conducător atent atunci când urmează un pericol, notează Engadget.

citeste totul despre: