Maşina Google care se conduce singură a provocat primul accident

Maşina Google care se conduce singură a provocat primul accident

Maşinile pe care Google le dezvolta sunt acum sub comanda Alphabet. FOTO AP

Google a început proiectul maşinilor autonome în urmă cu câţiva ani. Acum, una dintre ele a provocat un accident, lovind un autobuz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 14 februarie, maşina autonomă dezvoltată de americani a ieşit în faţa unui autobuz care circula cu 24 de kilometri la oră. Acest autovehicul care se conduce singur n-avea viteză mare, doar 3 kilometri pe oră, dar accidentul a fost provocat când a încercat să ocolească un obstacol de pe şosea.

Omul desemnat să stea în maşina Google, pentru a o supraveghea, a presupus că şoferul autobuzului va încetini pentru a-i permite maşinii să se încadreze pe banda dorită. Nu a acţionat astfel să oprească accidentul, deşi putea să facă asta. Maşina a sfârşit prin a lovi autobuzul în lateral, iar bara de protecţie şi una dintre roţile din faţă, împreună cu un senzor de pe partea şoferului au fost deteriorate, conform Reuters.

„Cert este că avem o parte din responsabilitate, deoarece dacă maşina noastră nu se mişca, nu s-ar fi produs o coliziune. Şoferul nostru de control a crezut că autobuzul va încetini sau chiar va opri pentru a ne permite să ieşim în trafic şi ar fi fost suficient spaţiu pentru asta”, informează Google. Până acum, coliziunile în care au mai fost implicate maşinile au fost provocate de ceilalţi participanţi la trafic.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările