Lumea se aşteaptă ca tehnologia să explodeze de la an la an, să fie la costuri tot mai reduse şi să facă tot mai multe lucruri. Găsesc trei-patru mari invenţii imense în istoria omenirii care ne sunt aproape indispensabile şi azi: focul, roata, cipul din siliciu şi energia nucleară. Restul, mai mult sau mai puţin, sunt variaţiuni pe aceeaşi temă şi sunt parte dintr-o discuţie mai mare. Lucrurile simple, aşa cum sunt produsele Apple, sunt acestea: Apple e o companie incredibil de profitabilă, iar iPhone este cel mai bun smartphone, chiar dacă nu perfect.

Este cel mai bun pentru fanul Apple, pentru cei care nu vor să se complice cu tot felul de lucruri şi să se teamă de viruşi informatici şi este cel mai bun pentru conceptul „funcţionalitatea bate forma şi fondul“. Este util? Da. Sunt altele mai utile. Absolut. Cum toţi oamenii sunt urâţi şi frumoşi, în funcţie de privitor, aşa şi telefoanele sunt mai bune sau mai proaste în funcţie de utilizator.

iPhone şi restul

iPhone 6 e cel mai bun telefon Apple, cum Galaxy S5 e cel mai bun al Samsung şi G3 cel mai bun smartphone LG. Totuşi, mulţi privesc doar dotările tehnice, lucru pe care îl făceam şi eu până la iPhone 5. Discrepanţa între performanţă şi dotări tehnice s-a văzut bine atunci şi este superb subliniată acum cu iPhone 6 - Playtech expune pe larg dotările şi cât de puţin înseamnă ele. Degeaba ai mama procesorului şi tatăl ecranului cu 'jdemii de pixeli. Sunt degeaba, atunci când aplicaţiile sunt aşa şi aşa, iar bateria se scurge şi când telefonul este neatins cu orele.

Altă realitate este că orice nou iOS ajunge pe aproape toate telefoanele companiei, atunci când porneşte actualizarea şi ele sunt compatibile. Acest „bonus“ a fost replicat cu succes de Windows Phone de la Microsoft. Android este, în continuare, o vale a plângerii cu telefoane şi utilizatori la cheremul producătorilor. Poate Android One schimbă ceva. Poate.

Acestea sunt cele două telefoane Apple

Tic-Tac, Tic-Tac, în ritm de Apple Watch

Apple Watch este altceva. Nu e o revoluţie de gadget, ci este unul necesar într-o lume în care suntem tot mai conectaţi. Există ceasuri cu Android Wear, iar Apple nu avea nimic aici. Acum are. Este un ceas perfect pentru fitness, scump şi premium şi încă indisponibil. Apple face ceea ce a făcut mereu: creează o nevoie (ne-a arătat ceea ce face Watch şi de ce l-am vrea), abia apoi pune oferta pe masă (vine în 2015). N-am nevoie de iPhone 6, Apple Watch, Android, PC sau Internet. Pot trăi fără ele, dar apreciez infinit mai mult comoditatea vieţii cu aceste gadgeturi.

Pot naviga pe Internet şi să mă joc folosind un telefon Nokia cu Symbian S40, dar aş face-o oricând de pe un iPhone 6. Mereu este o chestiune de comoditate aşa cum de aici la Paris poţi ajunge cu căruţa, dar avionul o face mult mai bine şi mai repede.

Sunt la fel, nu? FOTO Bloghiţă.info