Lime, serviciul de sharing de trotinete electrice, îşi face astăzi debutul în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lime trotinete electrice

Începând de azi, Lime face primii kilometri în Bucureşti şi aduce peste 1.000 de trotinete electrice, disponibile în principalele zone ale Capitalei, la gurile de metrou, langă parcuri, instituţii publice, teatre şi muzee.

Începând de astăzi, locuitorii Capitalei se vor putea bucura de un nou mod de transport urban, folosind sistemul de închiriere de trotinete electrice care îi va ajuta să se deplaseze prin capitală într-un mod rapid, uşor şi sustenabil.  

Lime îşi propune să ofere o alternativă a modului de deplasare a locuitorilor oraşului. Noile trotinete oferă o soluţie pentru ‘primul şi ultimul kilometru’ - contribuind la conectarea cu celelalte modalităţi de a merge la serviciu, la întâlnirile cu prietenii sau la alte drumuri prin oraş. Cu o trotinetă electrica Lime, distanţa dintre Piaţa Victoriei în Piaţa Romană va putea fi parcursă în 3 minute.  

Cum funcţionează Lime 

Pentru a folosi Lime, ulitzatorii trebuie să descarce aplicaţia, să localizeze o trotinetă pe hartă şi să o deblocheze. Aceştia au nevoie de un card bancar şi trebuie să fi împlinit 18 ani. La încheierea călătoriei, utilizatorii trebuie să urmeze instrucţiunile din aplicaţie pentru a finaliza călătoria şi a parca în mod responsabil. Pentru deplasarea cu Lime, costul de deblocare este de 3 lei, iar pentru fiecare minut de călătorie se va adăuga suma de 60 de bani. Echipele locale Lime se vor ocupa de întreţinerea, reîncărcarea şi amplasarea flotei în oraş. 

Siguranţa în trafic 

Lime îndeamnă utilizatorii să poarte cască de fiecare dată. 

Campania #RespectTheRide încurajează utilizatorii să adopte practici de conducere sigure şi să contribuie la garantarea siguranţei rutiere pentru toţi participanţii la trafic. Astfel, Lime se angajează să asigure: 

  • deplasarea în mod responsabil cu fiecare călătorie;
  • purtarea căştii în timpul călătoriei;
  • respectarea tuturor regulilor de trafic şi a limitelor de viteză;
  • folosirea exclusiv a zonelor special amenajate, cum ar fi carosabilul şi benzile de biciclete;
  • parcarea adecvată la distanţă de trotuare, rampe de service şi staţii de metrou;
  • respectarea autovehiculelor, a pietonilor şi a celorlalţi utilizatori.
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite