Lenovo Yoga 3 Pro - un laptop care impresionează prin dimensiuni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenovo Yoga 3 Pro, un laptop care se dă peste cap
Lenovo Yoga 3 Pro, un laptop care se dă peste cap

Dacă până acum te învârteai în jurul rafturilor şi nu ştiai ce să cumperi, o tabletă, un latop, o tabletă mai mare, sau poate un laptop mai subţire, atunci este foarte probabil ca ceea ce îţi voi arăta eu astăzi o să le rezolve pe toate. Acesta este Lenovo Yoga 3 Pro, şi este cel mai bun când vine vorba de făcut yoga „la calculator” .

Atunci când Lenovo a spus că Yoga 3 Pro este unul din cele mai subţiri laptop-uri / tablete, nu a glumit deloc. Acest hibrid într-adevăr impresionează prin dimensiunile sale. După greutate, pentru un laptop este extrem de uşor, însă pentru o tabletă care să o ţii într-o mână, e cam greuşoară. Construcţia se bazează pe un aluminiu dinafară şi un plastic moale în interior, iar un element deosebit care de fapt defineşte cuvântul YOGA este această curea din fier asemeni celor de la ceasuri. Această întreagă conexiune include 885 de elemente care în combinaţie permit ca tableta să fie sucită pe toate părţile. Pe post de laptop, pe post de stand, de kick stand şi desigur pe post de tabletă. Şi cel mai interesant, că în orice poziţie  nu l-ai pune acesta stă drept şi nu se balansează.

Video review-ul mai jos

Un lucru care m-a impresionat mai tare decât aceste posibilităţi este display-ul. Dacă până acum aţi avut ocazia să vedeţi un ecran de Galaxy Note 4, LG G3 sau vreun Meizu MX4, atunci exact aceiaşi super detalizare o veţi vedea şi aici, doar că în mărime de 13,3 inch. Într-adevăr, ecrane Quad HD pe laptopuri nu vedem tare des. Chiar şi în comparaţie cu display-urile retina de 13 inch  de pe Macbook-uri avem  mai mulţi  pixeli pe un inch . Culorile sunt vibrante, textul este fix ca de pe foaie şi în general e foarte plăcut să priveşti filme în FULL HD sau Ultra HD. Dacă priveşti ceva mai jos de FULL HD totul devine foarte pixelat pentru că imaginea practic se întinde.

În general experienţa de utilizare a unui laptop în atâtea poziţii este uneori chiar la îndemână, pentru a a viziona filme îl folosesc pe post de stand, pentru a interacţiona mai direct cu elementele de pe ecran îl folosesc ca pe o tabletă, iar dacă stau la masă, ca un laptop obişnuit. De la început, plasarea tastaturii pare stranie, dar anume asta permite să foloseşti device-ul pe post de tabletă fără incomodităţi. Ce ţine de precizie şi comoditate, butoanele sunt bine fixate şi în general nu se crează incomodităţi când vine vorba de tapat. Trackpad-ul este la fel un lucru plăcut pentru că este cu mult mai receptiv decât la alte laptopuri pe windows, pot spune că se apropie chiar de nivelul trackpad-urilor de pe mac.

Pentru o grosime atât de redusă, Yoga 3 Pro se laudă cu 8GB de RAM, şi 256 GB de memorie internă SSD, ceea ce face ca procesarea informaţiei şi pornirea sistemului să fie extrem de rapidă. Un lucru interesant este faptul că noul Macbook prezentat recent de Apple rulează exact acelaşi procesor (intel core M )  ca şi Lenovo Yoga 3 pro. Performanţa desigur că are de suferit. Aici nu vei putea porni softuri de editare 3D, video şi nici jocurile nu vor merge ca pe unt. Dar, până a sări cu gura înainte nu trebuie să uităm faptul că Yoga 3 este un device bazat pe utilitate şi comoditate.

Laptop-ul se ajustează singur la modul în care lucrezi, dacă îl pui ca stand acesta dezactivează tastatura, daca aprinzi o aplicaţie multimedia, se activează controlul cu ajutorul gesturilor, poţi lista content, poţi opri video şi cel mai interesant poţi opri sunetul într-un mod foarte natural.
Un lucru care le-a dat bătăi de cap inginerilor a fost la sigur plasarea speakerelor. Pentru atâtea moduri de utilizare este greu să găseşti un compromis.  Soluţia finala a fost de a le plasa dedesubt. Sunetul de la speakerele JBL  este mai mult ca  ok când laptop-ul stă pe masă sau când e în formă de stand, în restul cazurilor ai impresia că sunetul nu este îndreptat direct spre tine.

Foarte important pentru un device portabil şi atât de multi-funcţional este bateria. La o grosime atât de mică, plus un ecran QHD care consumă multă energie, Yoga3 Pro rezistă în jur de 6-7 ore cu o utilizare moderată. În orice caz, dacă mai activezi şi  power save mode-ul va fi şi mai bine.

Un lucru foarte important pe care nu îl ia în consideraţie nimeni când vede acest hibrid, de altfel cel mai important, este faptul că Yoga 3 Pro nu a fost conceput pentru power-userii care au nevoie de cât mai multă putere . E pentru cei care în genere nu le pasă de specificaţii. Aici este vorba despre oameni de afaceri care merg din şedinţă în şedinţă şi au nevoie uneori ba de tablete ba de laptop, să poţi citi o carte electronică dar şi să poţi nota foarte uşor orice idee, în genere tot de ce are nevoie un profesionist,  . Da, uneori ai nevoie şi de putere şi de portabilitate, dar oricum sacrificiile se fac dintr-o parte sau din alta.  Toată  ideea lui Yoga 3Pro  se învârte în jurul unui laptop extrem de uşor, cu un ecran superb cu care pe care îl poţi utiliza în mod îţi trece prin cap. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite