La ce se uită românii când îşi aleg uscătorul de rufe – cât de important este consumul de energie?

La ce se uită românii când îşi aleg uscătorul de rufe –
cât de important este consumul de energie?

FOTO LG

LG, producător global de aparatură electronică, a realizat un studiu pentru a înţelege mai bine profilul utilizatorului de uscătoare şi care sunt criteriile care stau la baza alegerilor pe care le fac românii la achiziţionarea de electrocasnice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ne aflăm într-un punct în care consumul şi producţia de energie contribuie la două treimi din emisiile globale, iar 81% din sistemul energetic global se bazează încă pe combustibili fosili, acelaşi procent ca acum 30 de ani.

Şi dacă încălzirea globală nu ţi se pare importantă cu siguranţă criza energetică îţi atrage atenţie pentru că te afectează acum, din cauza preţurilor la energie electrică şi carburanţi, care sunt într-o spirală ascendentă.

Cercetarea realizată de Reveal Marketing Research pentru LG a avut ca ţintă un public mixt, femei şi bărbaţi, de peste 18 ani din mediul urban care deţin un uscător de rufe sau intenţionează să achiziţioneze unul în următorii 2 ani.

Analiza a relevat că românii sunt atenţi la consumul de energie, acesta fiind cel mai important aspect pentru cei care achiziţioneaza uscatoare de rufe. Aspectele ce tin de consumul de energie si cele legate de programele de uscare se regasesc in topul importantelor respondentilor (88%), urmand dupa aceastea, nivelul de zgomot (86%) si tehnologia de uscare (84%).

De asemenea, cel mai important aspect pe care l-au luat in considerare cei care au achizitionat deja un uscator de rufe, consumul de energie a reprezentat o pondere de 36% in randul acestora.

Din punct de vedere demografic în alegerea acestor atribute, bărbaţii sunt mai interesaţi de consumul de energie, de tehnologia de uscare, de extra garanţia oferită de producător, cât şi de economia de spaţiu prin suprapunerea uscatorului peste maşina de spalat. Femeile se declară a fi mai degrabă atente la programele de uscare pe care uscătorul le oferă.

LG face eforturi pe mai multe direcţii pentru a convinge utilizatorii de importanţa:

- economiei de energie electrică pentru toate tipurile de electrocasnice;

- prevenirea risipei alimentare în cazul frigiderelor inteligente;

- reducerii consumului de apă la maşinile de spălat;

- extinderii duratei de viaţă a electrocasnicelor.

Mai mult decât atât, specialiştii LG au elaborat un ghid de eficienţă energetică pentru mai multe categorii de produse:

Frigider / congelator

1. Asiguraţi-vă că există suficient spaţiu între alimentele depozitate în frigider, ceea ce permite aerului rece să circule uniform şi reducerea consumului total de energie.

2. Când depozitaţi mai puţine alimente decât de obicei, luaţi în considerare reglarea temperaturii cu câteva grade mai sus pentru a reduce consumul de energie.

3. Când plecaţi de acasă de acasă pentru o perioadă mai lungă, nu uitaţi să activaţi modul Eco pentru a economisi energie.

Maşina de spălat

4. Cea mai eficientă setare de consum de energie este, în general, cea care funcţionează la temperaturi mai scăzute şi la o durată mai lungă.

5. Încărcaţi produsul LG pe baza recomandărilor producătorului, pentru programul dorit;

6. Nu adăugaţi prea mult detergent. O cantitate mare de detergent poate îngreuna ciclul de spălare, scade performanţa la spălare şi avea impact asupra aspectului hainelor dumneavoastră. Un produs cu dozare automată va distribui cantitatea corectă de detergent şi vă va permite să economisiţi bani anual. Funcţia EZ Dispense a LG evaluează programul de spalare şi cantitatea de rufe din cuvă şi utilizează cantitatea de detergent optimă pentru a evita deteriorarea hainelor şi risipa de detergent.

Uscător

7. Utilizaţi viteze de centrifugare mai mari la spălare, pentru a nu rămâne prea multă umezeală pe haine, ceea ce reduce consumul de energie atunci când uscaţi hainele.

8. Când utilizaţi uscătorul, luaţi în considerare utilizarea ciclurilor ecologice sau cu energie redusă pentru a reduce consumul de energie. Tehnologia EcoHybrid™ de la LG permite alegerea între uscare normală şi uscare ecologică, setarea eco împiedică un consum mare de apă, ceea ce reduce costurile.

"Ne propunem să îi ajutăm pe clienţii noştri, astfel încât să facă cele mai inteligente alegeri în materie de produse electrocasnice.

Vasta experienţă în domeniu a companiei LG Electronics ne ajută sa le oferim soluţii pentru o viaţă în care petrecem cât mai puţin timp pentru activităţile din gospodărie, să ne bucurăm de momentele în familie şi să avem în acelaşi timp grijă de resursele planetei noastre.

În ceea ce priveşte achiziţia unui aparat electrocasnic sau înlocuirea acestuia, credem că este foarte important să citim cu atenţie etichetele energetice şi să alegem produse cât mai eficiente.

Studiul nostru ne-a dezvăluit că şi pentru consumatori este prioritar acest aspect. Aceasta confirmare ne bucură şi ne încurajează să continuăm cercetarea şi să dezvoltăm produse tot mai eficiente, în linie cu stilul de viaţă al clienţilor noştri” a declarat reprezentantul LG Electronics Romania.

Articol susţinut de LG.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările